-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė pritarė Darbo biržos pertvarkai

Ministrų kabinetas pritarė Darbo biržos pertvarkai, pagal kurią atskirai veikiantys teritoriniai padaliniai būtų prijungti prie Darbo biržos ir nuo kitų metų spalio susijungtų į Užimtumo tarnybą.
Darbo Birža
Darbo Birža / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vyriausybė trečiadienį pritarė tokiam Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pasiūlymui.

„Projekto tikslas – pertvarkyti teritorines darbo biržas į vieną juridinį vienetą, siekiant užtikrinti efektyvų valdymą ir kokybiškas paslaugas bedarbiams ir darbdaviams. (...) Siūlome atsisakyti teritorinių darbo biržų bei jų funkcijas perduoti vienai biudžetinei įstaigai – Užimtumo tarnybai, kuri pradėtų veikti nuo kitų metų spalio“, – antradienį Vyriausybės posėdyje kalbėjo L.Kukuraitis.

Pasak jo, pertvarkius teritorines darbo biržas, jų pareigybių skaičius sumažėtų dešimtadaliu – nuo 1433 iki 1290, o vadovaujančių darbuotojų skaičius – daugiau nei perpus iki 103.

Šiuo metu užimtumo rėmimo politiką šalyje įgyvendina Lietuvos darbo birža ir 10 jos padalinių. Darbo biržos išlaikymo išlaidos pernai siekė 21,3 mln. eurų, šiemet tam skirta 22,4 mln. eurų.

„Dėl sudėtingos institucinės struktūros procesai ir sprendimų priėmimas trunka gana ilgą laiką. Įgyvendinami pertekliniai priemonių planavimo, kontrolės procesai, dubliuojamos stebėsenos, kokybės užtikrinimo funkcijos ir veiklos“, – nurodo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Apie pertvarką pranešta rugpjūtį – tuomet L.Kukuraitis teigė, kad Darbo biržai trūksta geresnio klientų aptarnavimo, orientacijos į darbdavius ir skiriama mažai dėmesio ilgalaikiams bedarbiams.

Numatoma, kad būsimoji Užimtumo tarnyba turės 6 departamentus – Šiaurės, Rytų, Vakarų ir Pietų klientų aptarnavimo departamentus, Darbo rinkos ir užimtumo rėmimo politikos įgyvendinimo departamentą bei Finansų, teisės ir pirkimų departamentą.

Darbo biržos pertvarką dar turės patvirtinti Seimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius