-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Walmart“ sutiko sumokėti 282 mln. JAV dolerių baudą, kad išvengtų kaltinimų kyšininkavimu

Tarptautinė mažmeninės prekybos milžinė „Walmart“ sutiko sumokėti 282 mln. JAV dolerių baudą, kad būtų panaikinti kaltinimai dėl galimai neteisėtų mokėjimų Brazilijos, Kinijos, Indijos ir Meksikos pareigūnams.
„Walmart“
„Walmart“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC) pareiškė, kad plėsdama savo veiklą į kitas šalis bendrovė daugiau nei dešimtmetį nevykdė veiksmingos kovos su korupcija programos, užtikrinančios atitiktį JAV teisės aktams, ir „pakartotinai neatsižvelgė į įspėjimus“.

„Walmart“ sutiko sumokėti 144 mln. JAV dolerių, kad būtų nutrauktas SEC tyrimas dėl kovos su korupcija užsienyje įstatymo pažeidimų, ir 138 mln. JAV dolerių, kad būtų nutrauktas Teisingumo departamento tyrimas, pranešama SEC pranešime spaudai.

„Walmart“ teikė pirmenybę tarptautiniam augimui ir sąnaudų mažinimui, o ne atitikčiai reikalavimams“, – pažymėjo SEC kovos su korupcija užsienyje įstatymo įgyvendinimo skyriaus vadovas Charlesas Cainas.

„Bendrovė galėjo išvengti daugelio šių problemų, tačiau „Walmart“ pakartotinai ignoravo įspėjimus ir atidėliojo tinkamų vidaus apskaitos kontrolės priemonių įgyvendinimą“¸– pažymėjo Ch.Cainas.

SEC pareiškė, kad bendrovė kelis kartus planavo įgyvendinti būtinas programas ir mokymus, tačiau to nepadarė net ir sulaukusi kaltinimų dėl korupcijos.

„Walmart“ atstovas spaudai iš karto nepateikė komentarų.

Ketvirčio ataskaitoje, pateiktoje SEC kiek anksčiau šį mėnesį, „Walmart“ pareiškė atlikusi „savanorišką pasaulinę kovos su korupcija programų peržiūrą“, o 2011 metais lapkritį informavusi SEC ir Teisingumo departamentą apie galimus pažeidimus.

Vėliau tapo žinoma apie galimus kitus pažeidimus, dėl kurių buvo pradėti tyrimai įvairiose šalyse. Bendrovė tikina paklususi vėlesniems JAV institucijų reikalavimams.

SEC pažymėjo, kad atlikdama tyrimą bendradarbiavo su Brazilijos, Indijos ir Meksikos reguliuotojais ir teisėtvarkos institucijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius