-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Yra, ko pasimokyti ir Lietuvai: JAV įmonės darbuotojus skiepytis nuo COVID-19 skatina premijomis ir laisvadieniais

Įvairiose šalyse pradėjus skiepyti gyventojus vakcina nuo COVID-19, vis garsėja diskusija, ar tam tikrų sričių darbuotojams skiepai turėtų būti privalomi. Tačiau kai kurios didžiosios JAV kompanijos eina kitu keliu: savo darbuotojus jos skatina skiepytis ne bausmėmis, o dovanomis. Daugiausiai tokių iniciatyvų Amerikoje imasi prekybos tinklai.
Vakcina nuo COVID-19
Vakcina nuo COVID-19 / „Scanpix“ nuotr.

Daugelis JAV kompanijų svarsto, ar nuo COVID-19 skiepai turėtų būti privalomi. 70 proc. stambių įmonių vadovų teigia, kad jie pasirengę reikalauti skiepų iš savo darbuotojų, atskleidė Jeilio vadovų instituto apklausa, rašo CNN.

Tačiau nors vieni vadovai laikosi nuomonės, kad skiepas turėtų būti privalomas, kiti darbdaviai darbuotojus skatina skiepytis siūlydami įvairias paskatas: dovanų čekius, nemokamus pevėžėjimus iki skiepijimo centro ar net premijas.

CNN ir kitos JAV žiniasklaidos priemonės sudarė sąrašą įmonių, kurios savo darbuotojus skiepytis vakcina nuo COVID-19 skatina įvairiomis motyvacijos priemonėmis. Daugiausiai tarp tokių įmonių – prekybininkai.

„Aldi“

Sausį mažmeninės prekybos tinklas paskelbė, kad savo darbuotojams JAV, gaunantiems užmokestį už išdirbtas valandas, suteiks keturias apmokamas valandas, kad jie galėtų nuvykti pasiskiepyti.

13 valstijų JAV skiepija prekybos tinklų darbuotojus.

Rene Van Den Berg/123RF.COM/Aldi
Rene Van Den Berg/123RF.COM/Aldi

„American Airlines“

Pasiskiepiję šių oro linijų darbuotojai 2022 metais gaus papildomą laisvadienį ir 50 JAV dolerių vertės taškų darbuotojų motyvavimo programoje.

„Mes labai raginame savo darbuotojus skiepyts“, – sakė oro linijų vadovaujantis pareigūnas David Seymour.

„Chobani“

Pieno produktų gamintojas padengia savo darbuotojams, gaunantiems atlyginimą už išdirbtas valandas, iki 6 valandų, kad jie nuvyktų pasiskiepyti: po tris valandas už kiekvieną dozę.

„Amtrak“

Geležinkelių įmonės „Amtrak“ darbuotojams skiriama dviejų valandų vertės darbo užmokesčio premija, kai jie atneša įrodymą, kad pasiskiepijo. Be to, darbuotojui leidžiama išeiti pasiskiepyti ir darbo metu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bendrovė „Amtrak“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Bendrovė „Amtrak“

„Bolthouse Farms“

„Bolthouse Farms“ apdovanoja darbuotojus, įrodančius, kad pasiskiepijo, 500 JAV dolerių premiją, praneša „Wall Street Journal“. Kompanija taip pat kiekvieną savaitę įmonės patalpose įkuria skiepijimo centrą.

„Dollar General“

Kaimo vietovėse populiari nuolaidų parduotuvė skiepą gavusiems savo darbuotojams skiria premiją, kurios dydis atitinka keturių darbo valandų uždarbį.

„Dollar General“ vadovai pabrėžia, kad nereikalaus, jog 150 000 darbuotojų pasiskiepytų privalomai.

„Mes nenorime, kad mūsų darbuotojai būtų priversti rinktis – skieptis ar atvykti į darbą“, – pranešime spaudai sakė „Dollar General“ (GD).

„Instacart“

Vasario mėnesį „Instacart“ parduotuvių darbuotojams ir nepriklausomiems rangovams pradėjo mokėti 25 JAV dolerių premiją už skiepą.

„Kroger“

Prekybos tinklo darbuotojai gaus 100 JAV dolerių išmoką, jei atneš įrodymą, kad pasiskiepijo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Autonominis „Kroger“ automobilis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Autonominis „Kroger“ automobilis

„Lidl“

Sausį prekybos tinklas „Lidl“ paskelbė, kad suteiks 200 JAV dolerių premiją tiems JAV dirbanties darbuotojams, kurie nuspręs pasiskiepyti. Skiepytis vykstantys darbuotojai taip pat gali paprašyti perdėlioti jų grafikus.

„McDonald's“

Restoranų ir administracijos darbuotojams kelionei skiepytis bus suteikta iki keturių apmokamų darbo valandų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./McDonald's
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./McDonald's

„Publix“

Prekybos tinklas „Publix“ darbuotojas padovanos 125 JAV dolerių vertės dovanų kuponus, kai jie pristatys įrodymą, jog gavo skiepą.

„Target“

„Target“ nemokamai nuveža savo darbuotojus į vakcinacijos centrus. Įmonė vasarį paskelbė, kad JAV dirbantys darbuotojai kelionei į vakcinacijos centrą ir atgal gaus iki 15 JAV dolerių vertės kuponą „Lyft“ pavėžėjimo platformoje. Valandiniai darbuotojai taip pat gaus iki keturių valandų darbo užmokesčio premiją.

„Trader Joe's“

Prekybos tinklas „Trader Joe's“ savo pasiskiepijusiems darbuotojas suteiks papildomą dviejų valandų vertės darbo užmokesčio priedą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius