Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: Lukšių pieninės pirkėjų gali būti daugiau, procesus stabdo ieškiniai

Pretendentų nusipirkti bendrovės „Marijampolės pieno konservai“ valdomą bankrutuojančią Lukšių pieninę gali būti ne vienas, bet jos bankroto procesus stabdo ieškiniai, skelbia „Verslo žinių“ portalas
Lukšiai
Lukšiai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lukšių pieninės nemokumo administratorius Gintaras Adomonis sako, be kooperatyvo „Pienas LT“, susidomėjusių įmone yra ir daugiau.

Bendrovė „Karpis“, kuriai priklauso 90 proc. „Marijampolės pieno konservų“ akcijų, skundžia neteisminę bankroto procedūrą. Skunde nurodoma, kad „Karpis“, būdamas Lukšių pieninės kreditore, nebuvo informuota apie kreditorių susirinkimą ir iš nemokumo administratoriaus negauna jokių su įvykusiu kreditorių susirinkimu susijusių dokumentų.

„Marijampolės pieno konservai“ yra didžiausias Lukšių pieninės kreditorius, o bendra kreditorinių įsipareigojimų suma siekia 12,7 mln. eurų.

Apie inicijuotą neteisminį Lukšių pieninės bankrotą G.Adomonis BNS patvirtino vasarį.

Apie tai, kad įsigyti Lukšių pieninę norėtų žemės ūkio kooperatyvas „Pienas LT“, BNS anksčiau patvirtino jo valdybos pirmininkas Tomas Raudonius. Tačiau G.Adomonis tuomet BNS tikino, kad apie įmonės pardavimo reikalus kalbėti dar anksti.

Registrų centro duomenimis, įmonės pajamos 2021 metais mažėjo 8,2 proc. iki 19,4 mln. eurų, o nuostoliai išaugo 2,9 karto iki 1,8 mln. eurų.

Lukšių pieninė veikia trijuose padaliniuose Šakių rajone, Jurbarke ir Jurbarko rajone, 2021 metais juose dirbo vidutiniškai 257 darbuotojai. Šiuo metu, „Sodros“ duomenimis, įmonėje dirba 97 žmonės. „Marijampolės pieno konservai“ valdo 100 proc. Lukšių pieninės akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius