TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žiniasklaida: „Xiaomi“ ruošiasi IPO, tikisi 50 mlrd. JAV dolerių kapitalizacijos

Kinijos elektronikos gamintoja „Xiaomi“, prieš kelerius metus vadinta brangiausiu pasaulyje startuoliu, veda derybas su investiciniais bankais dėl potencialaus pirminio viešo akcijų platinimo ir tikisi mažiausiai 50 mlrd. JAV dolerių rinkos kapitalizacijos, skelbia verslo naujienų agentūra „Bloomberg“, remdamasi gerai informuotais šaltiniais.
„Xiaomi“
„Xiaomi“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jų teigimu, kinų kompanija IPO planuoja ateinančiais metais, ir investiciniai bankai siūlo akcijas platinti Honkongo vertybinių popierių biržoje.

Kalbos apie planuojamą „Xiaomi“ IPO antroje ateinančių metų pusėje pasklido penktadienį apie technologijas rašančiame amerikiečių portale „The Information“. Šeštadienį „Xiaomi“ per kinų naujienų portalą „sina.com“ tokias kalbas paneigė. Tačiau „Bloomberg“ apie tai pranešė anksčiau pirmadienį, ir kol kas kompanijos reakcijos nebuvo.

Investiciniai bankai abejoja, ar „Xiaomi“ pavyks pasiekė mažiausiai 50 mlrd. JAV dolerių kapitalizaciją, nors 2014 metais po eilinio kapitalo pritraukimo raundo bendrovė buvo vertinama 46 mlrd. JAV dolerių.

Po 2014 metų „Xiaomi“ išmaniųjų telefonų rinkoje ėmė sparčiai nusileisti kinų konkurentėms „Huawei“ ir „Oppo“. Tačiau pastaraisiais mėnesiais „Xiaomi“ mėgina atsikovoti prarastas pozicijas ir aktyviai investuoja į savo nuosavų parduotuvių tinklą bei plėtrą Indijoje.

Ekspertai sako, kad sėkmingo IPO atveju kompanija gali pritraukti mažiausiai 5 mlrd. JAV dolerių.

Nepriklausomų analitinių kompanijų duomenimis, „Xiaomi“ artėja prie to, kad Indijoje aplenktų „Samsung“. Šiuo metu Indija yra sparčiausiai besivystanti išmaniųjų telefonų rinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius