Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žuvininkystės tarnybos vadovo konkurse – 18 kandidatų

Į Žemės ūkio ministerijai pavaldžios Žuvininkystės tarnybos vadovo postą pretenduoja 18 kandidatų. Naują vadovą tikimasi atrinkti iki balandžio vidurio. Tai BNS pranešė žemės ūkio viceministras Artūras Bogdanovas.
Baltijos jūros žvejų kasdienybė
Baltijos jūros žvejų kasdienybė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Ministerija naujo tarnybos vadovo ieško, sausį atleidus teisėsaugos akiratyje figūruojančią beveik trejus metus tarnybai vadovavusią Indrę Šidlauskienę.

Praėjusiais metais tarnybą buvo nuspręsta perkelti į Klaipėdą. I.Šidlauskienė buvo atleista, nes nesutiko persikelti, be to, ji nuo gruodžio buvo laikinai nušalinta nuo vadovės pareigų, ministerijai tiriant, ar ji tinkamai vykdė su tarnybos pertvarka susijusius pavedimus.

Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė BNS sakė, jog I.Šidlauskienė teismui yra apskundusi savo atleidimą ir šiuo metu skundas nagrinėjamas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi tarnyboje, neteisėtai priimant į darbą žmones. Praėjusių metų gruodžio pradžioje STT tarnyboje atliko kratas.

Teisėsauga anksčiau yra skelbusi, kad galima turtinė žala dėl to siekia apie 45 tūkst. eurų, be to, tarnybai padaryta ir neturtinė žala. A.Bogdanovas anksčiau BNS sakė, jog I.Šidlauskienė galėjo tarnyboje fiktyviai įdarbinti du žmones.

Žuvininkystės tarnyba išduoda leidimus žvejoti Baltijos jūroje, prižiūri žvejybą bei išduoda leidimus supirkti žuvis, taip pat išduoda žvejybos laivų liudijimus ir užsiima žuvų veisimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius