Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lukašenka dėl užterštos rusiškos naftos kreipėsi į V.Putiną

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka kreipėsi į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dėl užterštos rusiškos naftos, kuri „Družba“ vamzdynu nukreipiama į Baltarusijos perdirbimo gamyklas ir tranzitu – toliau į Vakarus.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Baltarusijos prezidentūros pranešimo, šią problemą A.Lukašenka aptarė su V.Putinu, kuris patikino, kad „šis incidentas bus labai rimtai išanalizuotas, principingai įvertintas ir reikiamai išspręstas“.

„Baltarusija tikisi, kad nekokybiškos rusiškos naftos problema bus išspręsta greitai, kaip tai patikino Rusijos prezidentas“, – teigiama pranešime.

Praėjusios savaitės viduryje Baltarusija buvo priversta dėl šios priežasties smarkiai sumažinti savo naftos perdirbimo įmonių gamybos pajėgumus, stabdyti degalų eksportą į Baltijos valstybes, Lenkiją, Ukrainą bei stabdyti užterštos rusiškos naftos tranzitą į Lenkiją, pastarajai atsisakius ją priimti. Penktadienį rusiškos naftos tiekimas vamzdynais į Europą visiškai nutrūko, Ukrainai sustabdžius tranzitą į Slovakiją ir Vengriją.

Po penktadienį vakare Minske pasibaigusių Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos ir Ukrainos atstovų derybų šiai problemai spręsti Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Kozakas pareiškė, jog jos neliks per artimiausias dvi savaites.

Skelbta, jog šias derybas sutarta pratęsti ateinančią savaitę.

Rusijos naftotiekių operatorė „Transneft“ pranešė nustačiusi, jog organiniai chloro junginiai į „Družba“ naftotiekį dideliais kiekiais pateko dėl privačios bendrovės „Samaratransneft terminal“ kaltės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius