Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Alytaus transformatorių pastotę už 21,6 mln. eurų plės „Žilinskis ir Co“

Elektros tinklų sinchronizavimo su Europa projektui svarbią Alytaus transformatorių pastotę už 21,6 mln. eurų plės konkursą laimėjusi energetikos įrenginių statybos bendrovė „Žilinskis ir Co“. Sutarčiai su bendrove antradienį pritarė „Ligrid“ akcininkai, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Litgrid“. Sutarčiai vasario 15 dieną pritarė ir įmonės valdyba. 
Elektros energija
Elektros energija / „Litgrid“ nuotr.
Temos: 2 Alytus Litgrid, AB

Sprendimas priimtas po to, kai Vilniaus apygardos teismas vasario 13 dieną atmetė bendrovės Energetikos tinklų institutas (ETI) prašymą grąžinti ją į konkursą, kuriame jos partnerė buvo Kinijos energetikos inžinerijos ir statybų kompanija „North China Power Engineering“ (NCPE).

Konkurso laimėtojas iki 2021 metų sausio pabaigos turės išplėsti jungtį su Lenkija „LitPol Link“– įrengti autotransformatorius.

Pagerinti pastotę reikia, ruošiantis sinchronizuoti Baltijos šalių elektros tinklus su žemynine Europa per „LitPol Link“.

„Žilinskis ir Co“ 2015 metais už 73,3 mln. eurų pastatė „LitPol Link“ jungtį nuo Alytaus iki Lietuvos-Lenkijos sienos, už 13,2 mln. eurų rekonstravo 330 kilovoltų skirstyklą prie Alytaus transformatorių pastotės, 2017 metais už 22,6 mln. eurų nutiesė elektros liniją tarp Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės (HAE) ir Alytaus bei įgyvendino daug kitų energetikos projektų.

97,5 proc. „Litgrid“ akcijų priklauso Energetikos ministerijos valdomam holdingui „Epso-G“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius