-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Angela Merkel: Ukrainos dujų tranzito koridorius turi būti išsaugotas

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė atsižvelgusi į Ukrainos nuogąstavimus dėl Baltijos jūrą kertančio Rusijos eksporto dujotiekio plėtros projekto „Nord Stream 2“ ir pabrėžė, kad Ukrainos dujų tranzito koridorius turi būti išsaugotas.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Scanpix“/AP nuotr.

„Mes atsižvelgėme į Ukrainos prezidento nuomonę dėl šio klausimo („Nord Stream 2“ – red.). Mes šią situaciją taip pat aptarėme su Rusijos prezidentu, kuriam buvo išsakytas Ukrainos susirūpinimas. Tačiau visgi kyla klausimų dėl dalies dujų transportavimo per Ukrainą“, – bendroje su Berlyne viešinčiu Petro Porošenka trumpoje spaudos konferencijoje kalbėjo A.Merkel.

Vokietijos kanclerė, akcentavusi Ukrainos dujų tranzito koridoriaus svarbą, pridūrė: „Be abejo, būtina įvertinti ir politinę šio reikalo dedamąją“.

Ukrainos prezidentas šio oficialaus vizito išvakarėse perspėjo Vokietiją dėl pasekmių remiant Rusijos eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą „Nord Stream“ plėtros projektą ir pasiūlė geriau investuoti į Ukrainos dujų tranzito koridoriaus modernizavimą, kuris, anot P. Porošenkos, kainuotų mažiau.

Interviu Vokietijos laikraščiui „Handelsblatt“ P.Porošenka „Nord Stream 2“ dar kartą pavadino visiškai politiniu Rusijos projektu, kurio įgyvendinimas sukeltų Ukrainos energetinę ir ekonominę blokadą, atneštų jai „milžiniškos žalos“.

1224 kilometrų ilgio dujotiekis „Nord Stream“ pradėjo veikti prieš daugiau kaip šešerius metus. Trečdalį Europos dujų rinkos jau kontroliuojantis „Gazprom“ siekia vamzdyno realų metinį pralaidumą padidinti dukart iki 120 mlrd. kubinių metrų. Papildomas dvi dujotiekio gijas tikimasi pradėti tiesti šiais metais, o projektą užbaigti 2019 metais, baigiant galioti dabartinei dujų tranzito per Ukrainą sutarčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius