Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bahreinas skelbia aptikęs 80 mlrd. barelių naftos telkinį

Bahreinas trečiadienį paskelbė, kad neseniai aptiktame skalūnų naftos telkinyje, apytikriais vertinimais, yra daugiau kaip 80 mlrd. barelių naftos, taigi kadaise nedidelė naftos gamintoja gali tapti svarbia rinkos dalyve.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Bahreinas

Naftos, kuri gali būti išgauta, kiekis tebevertinamas, per Menamoje surengtą spaudos konferenciją pareiškė šalies naftos ministras šeichas Mohammedas bin Khalifa Al-Khalifa.

Naujasis telkinys savo dydžiu visiškai nustelbia Bahreino telkinį – vienintelį kitą šalies naftos telkinį, kuriame yra keli šimtai milijonų barelių „juodojo aukso“.

Nedidelė Persijos įlankos valstybė Bahreino telkinyje, kuris buvo aptiktas 1932 metais, šiuo metu išgauna apie 50 tūkst. barelių naftos per dieną.

Be to, šalis gauna po 150 tūkst. barelių per dieną iš jūroje esančio Abu Safos telkinio, kuriuo lygiomis dalimis dalijasi su kaimynine Saudo Arabija.

Šeichas Mohammedas taip pat pareiškė, jog buvo aptiktos gamtinių dujų atsargos, kurios, apytikriais vertinimais, sudaro 10–20 trln. kubinių pėdų.

Naujosios milžiniškos atsargos buvo rastos vakarinėje Bahreino dalyje.

Ministras pranešė, jog šiuo metu, padedant tarptautinėms naftos įmonėms, atliekamos vertinimo studijos, siekiant nustatyti apytikrius naftos ir dujų kiekius, kuriuos būtų galima išgauti.

Tuo tarpu nacionalinės naftos įmonės „Bahrain Petroleum“ gavybos direktorius Yahya al-Ansari pareiškė, kad naftos gavyba naujajame telkinyje galėtų būti pradėta ne anksčiau kaip po penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius