Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baltarusija nori iki gruodžio susitarti su Rusija dėl gerokai pigesnių dujų

Minskas nori, kad susitarimas su Maskva dėl rusiškų gamtinių dujų kainos esminio sumažinimo nuo 2020-ųjų būtų pasiektas iki gruodį planuojamo naujų Baltarusijos ir Rusijos susitarimų dėl glaudesnės valstybių integracijos pasirašymo, pareiškė Baltarusijos vicepremjeras.
Dujų vamzdžiai
Dujų vamzdžiai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dėl dujų kainos nuo 2020 metų tariamasi. Manau, kad gruodį dviejų valstybių vadovų susitikime šis klausimas bus galutinai išspręstas“, – pareiškė Igoris Liašenka.

Jis priminė Baltarusijos siekį už rusiškas gamtines dujas mokėti tiek, kiek jos kainuoja kaimyninei Rusijos Smolensko sričiai, nes tai esą atitiktų šalių integracijos, bendros rinkos kūrimo principus.

Dabartinė Baltarusijos ir Rusijos dujų tiekimo sutartis baigs galioti šių metų pabaigoje.

Praėjusį mėnesį Rusijos vyriausybės vadovas Dmitrijus Medvedevas ir Baltarusijos premjeras Sergejus Rumas parafavo dokumentų paketą dėl abiejų šalių bendrų veiksmų įgyvendinant Sąjunginės valstybės sutartį. Šalių prezidentai Aleksandras Lukašenka ir Vladimiras Putinas šią veiksmų programą turėtų pasirašyti gruodžio 8-ąją, paminint Sąjunginės valstybės sutarties 20-metį.

Minskui kelerius pastaruosius metus nesėkmingai bandant susitarti su Maskva dėl rusiškų dujų kainos sumažinimo maždaug perpus, A.Lukašenka ne kartą teigė, jog toks nesusikalbėjimas neatitinka Sąjunginės valstybės kūrimo esminių principų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius