Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija sausį smarkiai padidino elektros eksportą į Ukrainą

Baltarusija, praėjusių metų pabaigoje pradėjusi Astravo atominės elektrinės pirmojo reaktoriaus pramoninio naudojimo bandymus, sausį tapo pagrindine elektros eksportuotoja į Ukrainą.
Elektros lemputė
Elektros lemputė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ukrenergo“ duomenimis, praėjusį mėnesį iš Baltarusijos importuota 180,6 mln. kilovatvalandžių (kWh) elektros – 18,6 proc. daugiau nei per visus praėjusius metus. Palyginti su gruodžiu, elektros importas iš Baltarusijos išaugo 2,1 karto.

Baltarusiška elektra sudarė 67,3 proc. visos sausį į Ukrainą importuotos elektros, o likusį trečdalį – elektra iš Slovakijos, Vengrijos ir Rumunijos.

Elektros gamybą Ukraina praėjusį mėnesį, palyginti su pernai sausiu, padidino 1,1 proc. iki 14,259 mlrd. kWh, vartojimą, įskaitant technologinius praradimus – 3,7 proc. iki 14,484 mlrd. kWh, o neskaitant jų – 5,8 proc. iki 11,662 mlrd. kWh, skelbė Ukrainos energetikos ministerija.

Anot „Ukrenergo“, Ukrainos elektros eksportas palyginamuoju laikotarpiu sunyko daugiau nei 90 proc. iki 51,9 mln. kWh, o importas – kiek daugiau nei perpus iki 268,3 mln. kWh. Praėjusį mėnesį eksportuota tik į Slovakiją, Vengriją bei Rumuniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius