-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Baltieji rūmai: JAV ir sąjungininkai siekia labiau koordinuoti energijos tiekimą Europai

JAV prezidentas Joe Bidenas ir šalių sąjungininkių lyderiai ketvirtadienį aptarė galimybes labiau koordinuoti pastangas užtikrinti patikimą energijos tiekimą Europai, kuri dėl karo Ukrainoje ateinančią žiemą gali susidurti su energijos stygiumi.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Scanpix“/AP nuotr.

Jungtinių Valstijų, Jungtinės Karalystės, Kanados, Vokietijos, Japonijos ir kitų šalių lyderiai „kalbėjo apie tai, kad Rusija naudoja energijos išteklius kaip ginklą ir kad reikia didesnio koordinavimo siekiant Europai užtikrinti tvarų energijos tiekimą prieinamomis kainomis“, po vaizdo konferencijos pranešė Baltieji rūmai.

Nuo rusiškų energijos išteklių itin priklausoma Europa yra apkaltinusi Maskvą naudojant energijos išteklius šantažui ir kerštui už sankcijas, kurios buvo paskelbtos dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

Karas išprovokavo spartų naftos ir gamtinių dujų kainų kilimą, taip pat būta įvairių tiekimo sutrikimų, dėl kurių kilo nerimas dėl galimo energijos išteklių deficito artėjančią žiemą, nes šaltuoju metų laiku šių šildymui naudojamų išteklių paklausa smarkiai padidėja.

Per sąjungininkų vaizdo konferenciją, kurioje taip pat dalyvavo Italijos, Rumunijos bei Lenkijos lyderiai ir NATO, Prancūzijos bei Europos Sąjungos atstovai, taip pat buvo kalbėta apie tolesnę paramą Ukrainai teikiant karinę ir ekonominę pagalbą, bei apie spaudimą Maskvai taikant sankcijas, nurodė Baltieji rūmai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius