Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baltijos šalių energetikos ministrai ragina ES kuo greičiau pradėti procesą dėl Ukrainos sinchronizacijos

Baltijos šalių ministrai pasirašė bendrą pareiškimą dėl koordinuotų veiksmų plano įgyvendinimo, kuris užtikrintų energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos. Ministrai taip pat ragina Europos Sąjungą (ES) kuo greičiau pradėti procesą dėl Ukrainos elektros sistemos integravimo į kontinentinės Europos elektros sistemą, pranešė Energetikos ministerija.
Elektros linija
Elektros linija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pareiškme Lietuvos energetikos ministras Dainius Kreivys kartu su Latvijos ekonomikos ministru Jāniu Vitenbergu bei Estijos ekonomikos ir ryšių ministru Taavi Aas griežtai smerkia Rusijos šiuo metu vykdomą karinę ataką prieš Ukrainą.

Kaip pažymi ministrai, energetika yra vienas iš svarbiausių elementų bendroje Europos žemyno saugumo struktūroje, o šiomis precedento neturinčiomis aplinkybėmis tai tapo dar svarbiau nei kada nors anksčiau. Kaip rašoma bendrame už energetiką atsakingų Baltijos šalių ministrų pareiškime, Baltijos šalys ne kartą pademonstravo gebėjimą bendradarbiauti įvairiose situacijose, todėl ir dabar svarbu išlaikyti šią vienybę ir kryptingai imtis veiksmų.

Pareiškime taip pat nurodoma, kad siekiant užtikrinti savo energetinę nepriklausomybę šiandien ir ateityje, būtina vadovautis bendru ir koordinuotu požiūriu. Ministrai sutaria, kad atsižvelgiant į dabartinę geopolitinę situaciją, pirmenybė turi būti teikiama kuo spartesniam Baltijos šalių elektros energijos sistemų sinchronizacijos su kontinentine Europa įgyvendinimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius