Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Berlynas: JAV eksteritorinės sankcijos „Nord Stream 2“ nepriimtinos

Vokietijos pozicija dėl Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą projekto „Nord Stream 2“ po pastarųjų iš JAV nepasikeitė – Berlynui šios eksteritorinės sankcijos nepriimtinos, pareiškė Vokietijos ekonomikos ir energetikos atstovė.
Nord Stream 2
Nord Stream 2 / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Mes situaciją dėl „Nord Stream 2“, jos raidą stebime, įskaitant ir Jungtinėse Valstijose. Mes to nekomentuojame. Mūsų pagrindinė pozicija dėl eksteritorinių sankcijų taip pat išlieka aiški – mes jas atmetame“, – sakė Anna Sophie Eichler, atsakydama į atitinkamą Rusijos agentūros „Interfax“ korespondento pasiteiravimą.

Kaip jau buvo skelbta, penki JAV senatoriai pateikė Senatui įstatymo projektą dėl sankcijų projektui „Nord Stream 2“ išplėtimo.

„Šis naujas įstatymas kartą ir visiems laikams leis suprasti visiems, kas kiek nors susijęs su šio dujotiekio tiesimu, kad jiems gresia galingos ir neatidėliotinos JAV sankcijos“, – pareiškė vienas jų – respublikonų senatorius Tedas Cruzas.

2019-ųjų gruodžio 20-ąją JAV prezidentui Donaldui Trumpui paskelbus sankcijas „Nord Stream 2“ projektui, šio dujotiekio tiesimas Šveicarijos bendrovės „Swiss Allseas“ trimis specialiais laivais buvo nedelsiant nutrauktas. Vamzdynas buvo nutiestas 94 proc., projekto įgyvendinimas sustojo.

Kremliaus kontroliuojamas „Gazprom“, kuris yra vienintelis faktinis šio projekto vystymo bendrovės akcininkas, tikisi dujotiekį šiemet baigti tiesti nuosavu daugiafunkciniu statybos laivu „Akademik Čersky“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius