-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biokuro gamintojai prašo PVM lengvatų

Lietuvos biomasės energetikos asociacija „Litbioma“, besirūpinanti biokuro gamintojų ir tiekėjų interesais, tvirtina, jog pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata turėtų būti taikoma ne tik centralizuotam šildymui, bet ir šilumai gaminti naudojamam biokurui. Tačiau šildymui naudojamos dujos neturėtų gauti lengvatų, sako asociacijos vadovai.
„Litesko“ valdomas Alytaus šilumos ūkis
Biokuras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„PVM yra ne tikslas, o priemonė kažką sureguliuoti. Mes pritariame prezidentės nuomonei, kad PVM lengvata šildymui galėtų ir toliau tęstis ir manome, kad Seimas vakar nežymia balsų persvara ir dalyvaujant nedideliam skaičiui Seimo narių, padarė klaidą. Yra dar kitas klausimas - PVM lengvata biokurui tiems namams, kurie šildosi biokuru. Mes manome, kad PVM lengvata turi galioti atsinaujinantiems šaltiniams“, - spaudos konferencijoje sakė „Litbiomos“ valdybos narys Remigijus Lapinskas.

Tačiau, jo teigimu, PVM lengvata žmonėms, kurie šildosi namus dujomis, neturėtų būti taikoma

„Vienas dalykas, pilno PVM taikymas centralizuotam šildymui kaip ir atrodo logiškas žingsnis, nes jis taikomas visiems. Šildymas Lietuvoje yra ne tokia prekė, kaip visos. Jis yra neišvengiamas ir tai pirmo būtinumo prekė. Tai labai didelė išlaidų dalis bet kurios šeimos biudžete. Iš principo mes siūlytume išskirti dujas. Iškastinis kuras apskritai neturėtų būti naudojamas Lietuvoje“, - kalbėjo R.Lapinskas.

Seimas antradienį galutinai nusprendė, jog PVM lengvata centriniam šildymui nuo birželio nebegalios, o nepasiturintiems gyventojams bus mokamos kompensacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius