Brangs „Vilniaus vandenų“ paslaugos

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) ketvirtadienį suderino naujas bendrovės „Vilniaus vandenys“ geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainas, kurios kitąmet bus atstatomos į 2018 m. lygį. Tai reiškia, kad paslaugų kainos kils.
„Vilniaus vandenys“ ruošiasi plauti vandentiekio tinklus
„Vilniaus vandenys“ / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Pranešime žiniasklaidai skelbiama, kad daugiabučiuose namuose gyvenantiems privatiems klientams paslaugų kaina (be PVM) kiltų 17 proc. – iki 1,12 euro už kubinį metrą arba 1,36 euro (su PVM) už kubinį metrą. Gyvenantiems individualiuose namuose – 18 proc. iki 1,06 euro (be PVM) arba 1,28 euro (su PVM). Įmonėms geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo paslaugų kaina taip pat didėtų – iki 1,33 eurų (be PVM) už kubinį metrą.

Numatoma, kad naujosios paslaugų kainos įsigalios ne anksčiau kaip 2020 m. vasario 1 d., kai jas patvirtins keturių savivaldybių tarybos: Vilniaus miesto, Vilniaus, Švenčionių ir Šalčininkų rajonų.

Pagrindinė šių metų kainos mažinimo priežastis buvo 2017 m. bendrovės gautas viršpelnis, kuris grąžintas vartotojams, todėl kitais metais kainos atstatomos į bazinių kainų lygį.

„2017 metais uždirbtą viršpelnį bendrovė klientams grąžins iki kitų metų vasario – šiais metais taikydama mažesnius kainų tarifus. Toliau bendrovė sieks atsižvelgti į akcininkų lūkesčius bei klientų poreikius plėsti ir modernizuoti infrastruktūrą, tobulinti paslaugų teikimą. Atidžiai sekame kylančias energijos išteklių, bei perkamų paslaugų kainas, besikeičiančią darbo rinką. Visa tai yra objektyvūs veiksniai perskaičiuoti teikiamų paslaugų kainas, kad ir ateityje sklandžiai vykdytume numatytus projektus. Be to, Europos Sąjungos fondų investicijoms mažėjant, projektus vis didesne dalimi teks vykdyti savo lėšomis“, – sako „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

Paskutinius dvejus metus iš eilės (2018 m. ir 2019 m.) „Vilniaus vandenų“ geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų bei pardavimo kainos mažėjo.

„Vilniaus vandenų“ teikiamos paslaugų kainos yra mažiausios iš visų Lietuvos visuomeninių vandentvarkos paslaugų teikėjų ir vienos mažiausių ES šalyse.

VERT kas trejus metus suderina bazines vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainas, o konkrečios paslaugų kainos rinkos reguliatoriaus peržiūrimos kasmet.

Bazinių vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainų projektas bus rengiamas 2020 metais pagal audituotus 2019 metų bendrovės finansinius rezultatus ir įsigalios ne anksčiau kaip nuo 2021 metų vasario 1 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius