Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Brent“ barelio kaina po 12 proc. savaitės kritimo mėgina sugrįžti į 60 JAV dolerių lygį

Naftos kainos pirmadienį patraukė aukštyn, mėgindamos atsitiesti po staigaus praėjusios savaitės kritimo, kurį paskatino pranešimai apie rekordinį Saudo Arabijos gavybos lygį ir JAV prezidento Donaldo Trumpo raginimai dar labiau sumažinti juodojo aukso kainas, rašo agentūra „Bloomberg“.
Naftos gavyba jūroje
Naftos gavyba jūroje / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 OPEC Nafta

Naftos kainų kritimas į žemiausią per daugiau kaip metus lygį buvo pernelyg staigus ir, jeigu per artimiausias prekybos sesijas neatsiras naujų neigiamų veiksnių, rinka gali šiek tiek atsigauti, mano analitikai.

Sausio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios ūgtelėjo 0,93 JAV dolerio, arba 1,58 proc., iki 59,73 JAV dolerio už barelį.

O sausio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paūgėjo 0,52 JAV dolerio, arba 1,03 proc., iki 50,94 JAV dolerio už barelį.

Per ankstesnes penkias prekybos sesijas WTI atpigo 10,6 proc., o „Brent“ – beveik 12 procentų. Naftos kainų savaitės nuosmukis buvo jau septintas iš eilės.

Vien penktadienį „Brent“ kaina krito 3,8 JAV dolerio, arba 6,07 proc., o WTI kaina – 4,21 JAV dolerio, arba 7,71 procento.

Investuotojai iš esmės ir toliau nuogąstauja dėl naftos pasiūlos pasaulio rinkoje pertekliaus, kuris gali atsirasti šiek tiek lėtėjant juodojo aukso paklausos augimui.

Rinkos dėmesio centre bus kitą savaitę įvyksiantis Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) susitikimas.

Tačiau dalis ekspertų mano, kad pagrindiniai susitarimai dėl naftos bus pasiekti anksčiau – per Didžiojo dvidešimtuko (G20) aukščiausiojo lygio susitikimą, kuris įvyks Buenos Airėse lapkričio 30–gruodžio 1 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius