Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Brent“ kaina laikosi virš 52 JAV dolerių už barelį kartelės

Dėl žinios apie padidėjusias JAV komercines „juodojo aukso“ atsargas ketvirtadienį smukusios naftos kainos penktadienio ryte Londone beveik nekinta, o Niujorke – lėtai kyla. Gruodžio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ ūgtelėjo 6 centais iki 52,09 JAV dolerio už barelį.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lapkričio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paūgėjo 29 centais, arba 0,6 proc., iki 50,73 JAV dolerio už barelį. Kainų augimą Niujorke palaikė duomenys apie tai, kad naftos atsargos biržos saugyklose sumažėjo iki žemiausio nuo gruodžio mėnesio lygio.

Kainas, kaip ir anksčiau, remia lūkesčiai, kad Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) šalys sudarys susitarimą dėl gavybos mažinimo, nors nemažai rinkos dalyvių abejoja, kad toks susitarimas bus veiksmingas.

JAV energetikos departamento paskelbtais duomenimis, JAV komercinės naftos atsargos per praėjusią savaitę padidėjo 4,85 mln. barelių iki 473,958 mln. barelių, nors „The Wall Street Journal“ apklausti ekspertai prognozavo, kad atsargos vidutiniškai padidės tik 900 tūkst. barelių.

Naftos gavyba JAV praėjusią savaitę sumažėjo visai nedaug – nuo 8,467 mln. barelių per dieną savaitę anksčiau iki 8,45 mln. barelių per dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius