-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

COP26 pareiškimo juodraštyje – raginimas pasauliui riboti iškastinio kuro subsidijas

Artėjant į pabaigą prieš dvi savaites prasidėjusioms įtemptoms deryboms dėl kovos su klimato kaita, penktadienį buvo paskelbtas COP26 forumo galutinio pareiškimo projektas, kuriame pasaulis raginamas mažinti priklausomybę nuo iškastinio kuro.
Klimato kaita
Klimato kaita / 123RF.com nuotr.

Konferencijos sprendimo juodraštyje, paskelbtame klimato kaitos temai skirtoje Jungtinių Tautų svetainėje, valstybės raginamos spartinti pastangas „palaipsniui atsisakyti anglių energetikos be taršos mažinimo ir neefektyvių subsidijų iškastiniam kurui“.

Tai retas atvejis, kai minimos šios pasaulį šildančio kuro rūšys per daugiau nei du dešimtmečius vedamas klimato derybas su JT priešakyje.

Tačiau šįkart tekstas yra ne toks vienareikšmiškas, koks buvo pateiktas pirmajame COP26 pareiškimo projekte, trečiadienį pasirodžiusiame internete.

Ankstesniame juodraštyje šalys raginamos „sparčiau atsisakyti anglių ir subsidijų iškastiniam kurui“.

„Be taršos mažinimo“ anglimis kūrenamos elektrinės yra jėgainės, kur nenaudojamos anglies dvideginio surinkimo technologijos, skirtos kažkiek apriboti neigiamą poveikį aplinkai.

Glazge susirinkę maždaug 200 valstybių delegatai derina Paryžiaus klimato susitarimo detales. Jie visų pirma siekia, kad būtų įgyvendintas tikslas neleisti pasaulio klimatui atšilti daugiau kaip 1,5–2 Celsijaus laipsniais, palyginus su laikotarpiu iki pramonės revoliucijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius