TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 09 /17:33

D.Kreivys: su vokiečiais tarsimės, kaip teisingai perskirstyti elektros gamintojų pelnus

Europos Komisijai (EK) siūlant perskirstyti pigiai elektrą gaminančių vėjo, saulės ar branduolinės energijos gamintojų viršpelnius, Lietuvos ir Vokietijos ekspertai ieškos bendro sprendimo, kaip teisingai juos paskirstyti vartotojams, teigia energetikos ministras Dainius Kreivys.
Dainius Kreivys
Dainius Kreivys / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Sutarėme, kad mūsų ekspertai ir vokiečių ekspertai susės bandant surasti sprendimus, kaip galima šitą situaciją išspręsti. Vienas iš būdų yra toks, kad pinigai būtų skirstomi ne pagal tai, kur elektra yra generuojama, pagaminama, o pagal tai, kur ji yra sunaudojama arba kažkoks vidurinis variantas“, – penktadienį žurnalistams sakė D.Kreivys, susitięs su Vokietijos vicekancleriu ir ekonomikos ministru Robertu Habecku.

„Išdėsčiau labai aiškiai, kokios yra problemos, kad pas mus yra generacijos trūkumas, didžiąją dalį elektros mes importuojame, tai reiškia, kad mūsų pinigai jungtimis išplauks į tas šalis, kurios generuoja elektrą“, – pridūrė ministras.

D.Kreivys penktadienį Briuselyje dalyvavo neeiliniame Europos Sąjungos (ES) transporto, telekomunikacijų ir energetikos ministrų tarybos posėdyje, kur jie aptarė skubias priemones mažinti sparčiai augančios energijos kainas.

D.Kreivys sako, kad europiniai sprendimai dėl to gali būti priimti dar rugsėjį,

„Ką girdime Briuselio kuluaruose, kad sprendimas gali būti priimtas dar rugsėjo mėnesį ir greičiausiai bus priiminėjamas energetikos ministrų taryboje“, – žurnalistams pentadienį sakė D.Kreivys.

Pasak jo, Europos Komisija kitą savaitę planuoja apibendrinti penktadienį ministrų pateiktus siūlymus bei suformuluoti galutines išvadas, „kaip būtų galima judėti į priekį“.

„Supratimas visų ministrų yra labai aiškus – nėra kada labai ilgai tuos klausimus svarstyti, reikia sprendimų čia ir dabar, nes mūsų gyventojai, mūsų verslas neturi laiko laukti“, – sakė D.Kreivys.

„Bet galutinį rezultatą šios dienos susirinkimo mes pamatysime kitą savaitę, kaip ir visą seką, kaip ir kada tas galutinis sprendimas galėtų būti priimtas“, – pridūrė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius