Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas: Lenkija įsigys iš JAV SGD už dar 8 mlrd. dolerių

Lenkija sutiko įsigyti iš Jungtinių Valstijų suskystintų gamtinių dujų (SGD) už dar 8 mlrd. dolerių, paskelbė JAV prezidentas Donaldas Trumpas.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien mūsų šalys pasirašė susitarimą dėl papildomų 2 mlrd. kubinių metrų SGD už 8 mlrd. dolerių tiekimo“, – sakė D.Trumpas per bendrą spaudos konferenciją su Vašingtone viešinčiu Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda.

Lenkijos prezidentas savo ruožtu pabrėžė, jog „tai leis diversifikuoti tiekimo šaltinius, daro teigiamą poveikį energetiniam saugumui, ir tai – geras verslas“.

D.Trumpas išsakė paramą Lenkiją ir Daniją per Baltijos jūrą sujungsiančio dujotiekio projektui „Baltic Pipe“, pabrėždamas, kad jis įvairins dujų tiekimą Europai. Šiuo vamzdynu Lenkiją pasiektų dujos iš Norvegijos.

„Valstybės tampa pažeidžiamos, jei jos pasikliauja vienu energijos išteklių tiekėju. Jos gali sulaukti spaudimo. Todėl mes remiame „Baltic Pipe“ dujotiekio statybą, kuri padės Europos šalims įvairinti energijos tiekimo šaltinius“, – sakė Jungtinių Valstijų prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius