Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl elektros jungčių planuojama susitarti iki kitų metų pavasario

Dėl Baltijos šalių elektros jungčių sinchronizavimo per Lenkiją Lietuva, Latvija ir Estija planuoja susitarti iki kitų metų pavasario, sako energetikos ministras. Atidėlioti esą nebegalima, nes projektui reikia užsitikrinti ir Europos paramą.
„Nordbalt“ elektros jungtis
Elektros jungtis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ir nors per pastarąjį penkmetį energetikoje pasiektas proveržis, Lietuva vis dar veikia sinchroniškai su Rusijos elektros sistema. Pasak ministro, nors šiuo metu ir vėluojama, bet spėti sinchronizuotis su Vakarų Europa iki 2025-ųjų – dar įmanoma.

„Vilniaus energetikos forume“ aptariami ir kiti svarbūs energetikos klausimai – atsinaujinančios energetikos, suskystintųjų gamtinių dujų bei energetinio saugumo svarba.

„Artimiausioje perspektyvoje, yra dar likę strateginių projektų, toks projektas kaip sinchronizacija su Kontinentinės Europos tinklais, turime integraciją į rinką, bet valdomi esam iš Rusijos, tai yra tiek tiekimo saugumo klausimas, tiek sistemos, todėl tai pagrindinis klausimas, kitas dalykas – puikiai suprantame, kad yra natūralus perėjimas nuo strateginių projektų iki mažosios energetikos projektų, turime sudaryti tiek reguliacines, tiek teisines sąlygas pasiruošti tai energetikai, kuri šiuo metu dominuoja Europoje – mažoji decentralizuota žalioji energetika“, – sakė energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius