Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Deutsche Bank“: Vokietijai dėl sumažėjusio rusiškų dujų tiekimo gresia recesija

Didžiausio Vokietijos komercinio banko „Deutsche Bank“ ekspertai įspėja, kad Europa susiduria su nauju galingu iššūkiu dėl mažėjusios rusiškų gamtinių dujų pasiūlos, kuris gali dar labiau padidinti infliaciją bei nublokšti didžiausią euro zonos ekonomiką – Vokietiją – į recesiją, skelbia transliuotoja „Deutsche Welle“.
„Deutsche Bank“
„Deutsche Bank“ / „Scanpix“/„Imago images“ nuotr.

„Tai, kas pastaruoju metu vyksta Europoje, yra nauja didelė pasiūlos krizė“, – teigia banko analitikai, pažymėdami, kad praėjusį mėnesį rusiškų dujų tiekimas „Nord Stream“ vamzdynu sunyko 60 procentų.

„Jei tiekimo sumažėjimo problema nebus išspręsta artimiausiomis dienomis, sunkumai energetikos sektoriuje tik stiprės, ir tai turės rimtų padarinių ekonomikos raidai“, – teigiama „Deutsche Bank“ ekspertų parengtoje apžvalgoje.

Anksčiau šią savaitę viena didžiausių Europoje požeminių dujų saugyklų operatorė „Uniper“, pareiškusi, jog dėl neišvengiamumo keisti sumažėjusį dujų tiekimą iš Rusijos brangesnėmis alternatyvomis kasdien praranda apie 30 mln. eurų, paprašė federalinės vyriausybės pagalbos. Savo ruožtu koncernas BASF, gamtines dujas naudojantis ne tik elektros, bet chemijos pramonės produkcijos gamyba, anksčiau įspėjo, kad bus priverstas sumažinti gamybos apimtis.

„Ilgalaikis dujų trūkumas padidintų neišvengiamos recesijos Vokietijoje riziką, nes reikėtų riboti energijos vartojimą“, – teigiama „Deutsche Bank“ apžvalgoje.

Jo ekspertai taip pat pažymėjo, kad visa tai gali gerokai nusilpninti eurą JAV dolerio atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius