-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eesti gaas“: Paldiskio SGD terminalas būtinas norint atsisakyti rusiškų dujų

Estijos privačios energetikos bendrovės „Eesti gaas“ (Estijos dujos) valdybos pirmininkas Margusas Kaasikas pareiškė, kad Paldiskio suskystintų gamtinių dujų (SGD) importo terminalas būtinas norint Estijai, taip pat ir jos kaimynėms Suomijos bei Latvijai, atsisakyti rusiškų dujų.
Gamtinės dujos
Gamtinės dujos / 123rf.com nuotr.

Jo žodžiais, SGD tiekimas per Klaipėdos terminalą leis patenkinti dujų poreikį Estijoje vasaros mėnesiais, tačiau vėliau toks terminalas Paldiskio uoste, kurio projektą Estija tikisi iki šių metų pabaigos įgyvendinti kartu su Suomija, „ypatingai svarbus“, norint užsitikrinti apsirūpinimą dujomis bei atsisakyti rusiškų.

„Šildymo sezono metu dujų vartojimas išauga smarkiai, o Klaipėdos terminalo pajėgumų nepakaks visai trijų Baltijos valstybių ir Suomijos rinkai. Be to, Suomijai atsisakius už rusiškas dujas mokėti rubliais, kaip to Maskva reikalauja, o tai smarkiai didina jų tiekimo nutraukimo tikimybę, Paldiskio SGD terminalo projekto įgyvendinimas yra esminė sąlyga regiono apsirūpinimui dujomis bei nepriklausomybei nuo rusiškų“, – pabrėžė M.Kaasikas.

Jis patvirtino, kad „Eesti Gaas“ nuo balandžio mėnesio neimportavo dujų iš Rusijos.

„Savo klientų dujų poreikį patenkinome naudodamiesi Latvijos saugykloje sukauptomis atsargomis bei SGD importu. Gegužės pradžioje į Klaipėdą atplaukė dujovežis „Aristidis I“, ir trečdalis SGD iš Jungtinių Valstijų jame pasieks Estiją. Birželį planuojama dar viena SGD siunta, vyksta derybos dėl tolesnio tiekimo“, – sakė „Eesti gaas“ vadovas.

Jis pridūrė, jog rusiškų gamtinių dujų atsisakymas šiuo metu neturi įtakos dujų kainoms vartotojams Estijoje.

Suomijos valstybinė dujų įmonė „Gasum“ antradienį paskelbė atmetanti Rusijos reikalavimą už jos dujas mokėti rubliais, esanti pasirengusi galimam tiekimo nutraukimui, o artėjančią vasarą tikisi jų gauti per jungtį su Estija „Balticconnector“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius