-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Elektrum Lietuva“ ketina vienašališkai nutraukti sutartį su „Vydmantai wind park“

Latvijos energetikos milžinės „Latvenergo“ antrinei bendrovei Lietuvoje „Elektrum Lietuva“ su Vakarų sankcijų suvaržytos elektros tiekėjos „Inter RAO Lietuvos“ grupės įmone „Vydmantai wind park“ nepavykstant susitarti dėl sutarties nutraukimo, ji bus nutraukta vienašališkai.
Vėjo jėgainės
Vėjo jėgainės / 123RF.com nuotr.

„Kadangi abipusiu sutarimu sutarties nutraukti nepavyko, bendro sutarimo nepasiekėme, imsimės kitų priemonių ir sieksime nutraukti sutartį vienašališkai“, – BNS teigė „Elektrum Lietuvos“ verslo klientų vadovas Artūras Zatulinas.

Jis nekonkretizavo, kada tai galėtų įvykti, tačiau pabrėžė, kad Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT) gegužės 24 dieną paskelbus, kad dėl sąsajų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu įšaldytos „Vydmantai wind park“ lėšos, „Elektrum Lietuva“ sustabdė ir sutartį, ir mokėjimus.

„Mūsų pozicija nesikeičia – ir toliau siekiame nutraukti elektros pirkimo sutartį su „Vydmantai wind park“: pradėjome nuo sutarties ir mokėjimų stabdymo, inicijavome pokalbį su „Vydmantai wind park“ dėl sutarties nutraukimo šalių susitarimu. Deja, sutarimo neradome“, – sakė įmonės atstovas.

Pagal 2020 metų rugsėjį pasirašytą sutartį „Elektrum Lietuva“ trejus metus įsipareigojo supirkti visą Vydmantų vėjo jėgainių parke pagamintą elektrą.

Pranešus apie „Inter RAO Lietuvai“ apribotą galimybę disponuoti sąskaitomis, „Elektrum Lietuva“ gegužės pabaigoje BNS teigė svarstanti apie sutarties nutraukimą, tačiau to iš karto nepadarė siekdama išvengti teisinių ginčų.

Vakarų Lietuvoje esančiame Vydmantų vėjo parke yra 15 elektrinių, kurių bendra instaliuota galia siekia 30 megavatų (MW). Pernai vėjo parkas pagamino 57 gigavatvalandes (GWh) elektros energijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius