Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EP nariams – apie Ignalinos AE uždarymo projektų pažangą

Nebeveikiančios ir uždaromos Ignalinos atominės elektrinės (AE) vadovai tikisi įrodyti Europos Parlamento nariams, kad įgyvendinant jėgainės uždarymo projektus, padaryta didelė pažanga, todėl Europos Sąjunga turėtų (ES) toliau juos remti.
Ekskursija po Ignalinos atominę elektrinę
Ignalinos AE / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Be abejo, mes tikimės (įtikinti dėl paramos svarbos – BNS). Stengiamės ir dirbame tam, kad parodytume savo pažangą uždarymo projektuose“, – BNS sakė Ignalinos AE atstovė spaudai Ina Daukšienė.

Ketvirtadienį Ignalinos AE lankosi penkių Europos Parlamento (EP) narių delegacija. Jai vadovauja Vokietijos politikė Ingeborga Grassle (Ingeborga Greslė), joje yra ir socialdemokratas Zigmantas Balčytis bei buvęs Ignalinos meras „valstietis“ Bronis Ropė.

„Planuojamas vizitas į pačią elektrinę apžiūrėti išmontavimo darbų eigą ir pažangą. Po to, apsilankymas B1 saugykloje, kur laikomas panaudotas branduolinis kuras“, – tvirtino I.Daukšienė.

Anot jos, susitikimuose dalyvauja ir finansų ir energetikos viceministrės Loreta Maskaliovienė bei Lina Sabaitienė – pastaroji atsakinga už Ignalinos (AE) veiklos nutraukimo, radioaktyvių atliekų, branduolinės saugos stiprinimo klausimus.

Šiuo metu Europos Sąjungos (ES) institucijos pradeda diskusijas dėl naujo 2021–2027 metų biudžeto. Lietuvos Vyriausybė siekia toliau gauti finansavimą elektrinės uždarymo projektams.

Energetikos ministerija skaičiuoja, kad jėgainės uždarymui dar reikia beveik 1,6 mlrd. eurų. Didžiąją dalį šių pinigų Lietuva tikisi gauti iš ES.

Ignalinos AE uždarymui iš ES biudžeto 2014–2020 metais jau skirta 450,8 mln. eurų, 2007–2013 metais – 837,4 mln. eurų.

Lietuva uždaryti Ignalinos AE įsipareigojo stodama į ES. Jėgainė galutinai sustabdyta 2009-ųjų pabaigoje, o jos uždarymo darbai, skaičiuojama, truks iki 3038 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius