-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estija planuoja nuolatinį radioaktyvių atliekų kapinyną

Estijoje planuojama statyti nuolatinę saugyklą radioaktyvioms atliekoms, kurios susikaupė dėl buvusios Sovietų Sąjungos povandeninių laivų bazės Paldiskio uostamiestyje.
Radioaktyvios atleikos
Radioaktyvios atleikos / 123rf.com

Vyriausybės posėdyje šiam projektui aptarti aplinkos apsaugos ministras Rene Kokk sakė, kad į šį kapinyną taip pat būtų gabenamos pavojingųjų grupei priskiriamos atliekos iš pramonės įmonių, medicinos ir mokslinių tyrimų įstaigų.

Ministras priminė, jog dabar šios atliekos saugomos laikinojoje saugykloje, įrengtoje buvusiame Paldiskio povandeninio mokymo centre. Jame taip pat saugomos užkonservuotos laivų branduolinių reaktorių sekcijos, tačiau branduolinio kuro ten nėra – jis dar 1995 metais buvo išimtas iš reaktorių bei išgabentas į Rusiją.

Pasak ministro, laikinoji saugykla negali tapti nuolatine, nes joje yra radioaktyvaus vandens, kuris jau po kelerių metų dėl korozijos gali patekti į aplinką. Be to, ši saugykla gali būti naudojama tik iki 2040 metų. Iki to laiko teks išmontuoti branduolinių reaktorių sekcijas bei į naują saugyklą išgabenti maždaug tūkstantį kubinių metrų radioaktyviųjų atliekų, o iš viso pavojingų atliekų iš laikinosios saugyklos teks pašalinti beveik 3 tūkst. kubinių metrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius