Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Fusebox“: Energijos balansavimas gali sutaupyti verslui dešimtis milijonų

Elektros balansavime dalyvaujančioms Lietuvos įmonėms per metus gali sugrįžti 30 mln. eurų, skaičiuoja pirmasis nepriklausomas elektros paklausos telkėjas šalyje „Fusebox“.
Elektros lemputė
Elektros lemputė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak estų startuolio, Lietuvos įmonės, prisijungusios prie „virtualios elektrinės“ tinklo, gali išnaudoti savo energijos vartojimo lankstumą, o laisvus energijos pajėgumus parduoti perdavimo sistemos operatorei „Litgrid“.

„Tęsiame derybas su įvairiomis kompanijomis bei pramonės įmonėmis, kurios yra didelės energijos vartotojos ir kurioms tinklo balansavimo paslauga gali atnešti ne tik didelę finansinę naudą, bet ir ženkliai sumažinti CO2 emisijas“, – pranešime sakė „Fusebox“ partneris ir kompanijos atstovas Lietuvoje Karolis Kiguolis.

„Esame paskaičiavę, kad 1 MW lankstumo per penkerius metus gali įmonėms atnešti iki 300 tūkst. eurų pajamų“, – sakė jis.

2020 metais Seimui pritarus įstatymo pakeitimams, galimybė dalyvauti balansavimo pajėgumų rinkoje Lietuvoje atsivėrė nepriklausomiems telkėjams, nesusijusiems su elektros tiekimu vartotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius