Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gazprom“ finansininkas Andrejus Kruglovas pareiškė: paramos iš valstybės nereikia

Rusijos dujų koncernui „Gazprom“ finansinės paramos iš valstybės nereikia, pareiškė „Gazprom“ finansų ir ekonomikos departamento vadovas Andrejus Kruglovas.
„Gazprom“
„Gazprom“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Finansininkas

„Gazprom“ krizę pasitiko puikioje finansinėje padėtyje. Brangios naftos laikais didelių aktyvų nepirkome. Niekada nesudarinėjome ilgalaikių prognozių, remdamiesi tuo, kad barelis naftos ilgą laiką bus brangesnis nei 90 dolerių“, – sakė A.Kruglovas.

Anot jo, „Gazprom“ trumpalaikiai skoliniai įsipareigojimai šiuo metu siekia 7 mlrd. JAV dolerių, ir pats koncernas pajėgus savomis lėšomis užtikrinti savalaikį jų vykdymą.

„Todėl nėra jokios būtinybės imtis skaudžių administracinių priemonių, taip pat ir prašyti skubios finansinės paramos iš valstybės“, – pabrėžė A.Kuglovas.

Pasak jo, kitą savaitę „Gazprom“ direktorių tarybai bus pristatyti koncerno 2015 metų finansinio plano streso testai, naftai kainuojant 40 ir 50 JAV dolerių už barelį. Tai reiškia Rusijos dujų eksporto vidutinės kainos kritimą iki maždaug 220 JAV dolerių už tūkstantį kubinių metrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius