-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gazprom“ ketina netrukus atnaujinti dujų tiekimą Ukrainai

Rusijos dujų monopolininkas „Gazprom“ pranešė, jog yra pasirengęs atnaujinti birželio viduryje nutrauktą gamtinių dujų tiekimą Ukrainai.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Gazprom Ukraina

„Ką tik pasirašytas Rusijos vyriausybės nutarimą dėl Ukrainai tiekiamų dujų muito mokesčio sumažinimo. Tuo Rusija įvykdė Briuselyje pasiekto trišalio susitarimo sąlygas“, – pranešė „Gazprom“ atstovas Sergejus Kuprijanovas.

Anot jo, nuo šių metų lapkričio 1 dienos iki 2015-ųjų kovo 31-osios Ukrainai tiekiamoms dujoms bus taikoma 100 JAV dolerių už tūkstantį kubinių metrų nuolaida nuo kainos, kuri numatyta 2009 metais „Gazprom“ ir „Naftogaz Ukrainy“ pasirašytoje sutartyje.

„Gazprom“ pasirengęs pradėti tiekti dujas Ukrainai iškart, kai tik „Naftogaz Ukrainy“ įvykdys protokole numatytus įsipareigojimus.

„Kaina paskutinį šių metų ketvirtį bus 378,22 dolerio už tūkst. kubų dujų. „Gazprom“ pasirengęs pradėti tiekti dujas Ukrainai iškart, kai tik „Naftogaz Ukrainy“ įvykdys protokole numatytus įsipareigojimus“, – pabrėžė S.Kuprijanovas.

Praėjusią savaitę Briuselyje vykusiose Ukrainos ir Rusijos derybose, tarpininkaujant Europos Sąjungai, buvo pasirašytas susitarimas, kuriuo Ukraina įsipareigojo su ES pagalba sumokėti Rusijai 3,1 mlrd. dolerių – didžiąją dalį skolos už anksčiau gautas dujas, o Rusija sutiko dėl bazinės kainos Ukrainai, kuri bus mokama už dujas iki ateinančių metų kovo – 385 JAV doleriai už tūkstantį kubinių metrų, ir atnaujinti tiekimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius