Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 18 /19:03

„Gazprom“ su trimis užsienio bendrovėmis pasirašė naujo dujotiekio tiesimo į Vokietiją planą

Rusijos duju koncernas „Gazprom“ ketvirtadienį pasirašė planą, suderintą su „Shell, E.ON ir OMV, dėl naujo dujotiekio tiesimo į Vokietiją, nurodoma bendrame šių bendrovių pranešime.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ketinimų memorandume sakoma, kad Vokietijos E.ON, Austrijos OMV ir britų bei olandų „Shell“ bendromis jėgomis ties naują dujotiekį Baltijos jūros dugnu iš Rusijos; jo pajėgumas sieks 55 mlrd. kub.metrų dujų per metus, sakoma pranešime.

Naujasis projektas, kurio įgyvendinimo laikas nenurodytas, padvigubins dabartinio abi šalis jungiančio „Nord Stream“ dujotiekio pajėgumą.

Šis skelbimas pasirodė tokiu metu, kai Rusija ieško daugiau kelių dujoms tiekti į Europos Sąjungą, apeinant krizės apimtą Ukrainą, nors 28 ES narės vis tvirtina norinčios nutraukti savo priklausomybę nuo Rusijos.

Dėl separatistinės krizės Ukrainoje susipriešinusi su Briuseliu Rusija buvo priversta atsisakyti planų tiesti „South Stream“ dujotiekį į pietų Europą.

Pasirašius šį sandorį Sankt Peterburgo ekonomikos forumo kuluaruose, Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris pareiškė, kad naujasis dujotiekis prisidės prie „dujų tiekimo Europos rinkoms saugumo ir patikimumo stiprinimo“ .

„Nauji projektai yra svarbūs energijos paklausai patenkinti, ypač kai Europoje gamtinių dujų gavyba mažėja“, – pažymėjo „Shell“ vadovas Benas van Beurdenas.

Dėl separatistinės krizės Ukrainoje susipriešinusi su Briuseliu Rusija buvo priversta atsisakyti planų tiesti „South Stream“ dujotiekį į pietų Europą.

Tada „Gazprom“ ėmėsi darbo dėl naujo maršruto per Turkiją; taip pat tikimasi, kad Rusijoje besilankantis Graikijos ministras pirmininkas Aleksis Cipras Sankt Peterburge pasirašys sutartį dėl šio dujotiekio pratęsimo iki Graikijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius