-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Gazprom“: rusiškų dujų tiekimas Europai tranzitu per Ukrainą sumažėjo beveik trečdaliu

Rusijos dujų milžinė „Gazprom“ pareiškė, kad, Kyjivui sustabdžius dujų tranzitą per vieną svarbų tranzito punktą, rusiškų dujų tiekimas Europai per Ukrainą ketvirtadienį sumažėjo trečdaliu.
„Gazprom“
„Gazprom“ / 123RF.com nuotr.

Ukrainos magistralinių dujotiekių operatorė GTSOU anksčiau pranešė nuo trečiadienio stabdanti dujų tiekimą per Sochranivkos tranzito punktą, nes šią teritoriją dabar kontroliuojančios Rusijos okupacinės pajėgos kišasi į technologinius procesus.

Dujų tranzitas sumažėjo tuo metu, kai Rusija jau daugiau kaip du mėnesius tęsia savo karinę kampaniją provakarietiškoje Ukrainoje.

„Gazprom“ naujienų agentūrai „Interfax“ nurodė, kad ketvirtadienį dujų tiekimas tranzitu per Ukrainą sudarys iš viso 50,6 mln. kubinių metrų, nors dieną anksčiau bendras kiekis siekė 72 mln. kubinių metrų.

Ukrainos GTSOU savo svetainėje pateikė kiek kitokius skaičius: bendrovė nurodė, kad ketvirtadienį tranzitas sieks 53 mln. kubinių metrų, o dieną anksčiau kiekis sudarė 73 mln. kubinių metrų.

Ukraina yra svarbus rusiškų dujų tiekimo Europai maršrutas ir dvi šalys nestabdė tranzito net ir po to, kai Kremlius vasario 24 dieną pasiuntė savo karius į Ukrainą.

Berlynas trečiadienį pranešė, kad rusiškų dujų tiekimas Vokietijai per Ukrainą sumažėjo 25 procentais.

Rusiškų gamtinių dujų tiekimo per Ukrainą sumažėjimas pakurstė nuogąstavimų, kad dujų kainos Europoje, kurios jau yra didelės, pakils dar aukščiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius