Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„GET Baltic“ biržoje gamtinės dujos atpigo dvigubai

„GET Baltic“ gamtinių dujų biržoje dujų kainos mažėja antrą mėnesį iš eilės. Baltijos šalių ir Suomijos dujų kainų indekso BGSI reikšmė spalio mėnesį sudarė 112 eurų už megavatvalandę (EUR/MWh), rašoma „GET Baltic“ pranešime spaudai.
Kylančios dujų kainos
Kylančios dujų kainos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Energetika Dujos

Tai yra 47 proc. mažiau palyginti su rugsėjo mėnesiu, kai dujų kaina buvo 212 EUR/MWh. Spalio 24 dieną Lietuvos prekybos aikštelėje sudarytas pigiausias šių metų sandoris už 30 EUR/MWh.

Dujų kainų kritimui biržoje įtaką darė šie veiksniai – dėl ganėtinai šilto spalio mėnesio sumažėjusi paklausa, užsipildžiusios dujų saugyklos Europoje ir iš to kilęs dujų perteklius rinkoje. Dėl sumažėjusių dujų kainų, biržoje augo prekybos apimtys. Per spalio mėnesį suprekiauta 678 GWh gamtinių dujų – 330 proc. daugiau nei per rugsėjo mėnesį, per kurį buvo suprekiauta 158 GWh gamtinių dujų. Iš viso šiais metais „GET Baltic“ biržoje suprekiauta virš 5 TWh gamtinių dujų.

„GET Baltic“ dujų biržoje trumpalaikių sandorių rinkoje Lietuvos prekybos aikštelėje spalį formavosi 51 proc. mažesnė vidutinė dujų kaina nei rugsėjį ir siekė 103 EUR/MWh. Latvijos ir Estijos bendroje prekybos aikštelėje susiformavo 40 proc. mažesnė kaina – 125 EUR/MWh, o Suomijoje – 41 proc. mažesnė - 127 EUR/MWh. Atskirų sandorių kainos spalio mėn. svyravo nuo 30 EUR/MWh iki 209 EUR/MWh.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius