Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į ESO stebėtojų tarybą nominuotas darbuotojų atstovas

Į valstybės valdomos „Lietuvos energijos“ bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) stebėtojų tarybą nominuota profesinių sąjungų atstovė Dalia Jakutavičė, pranešė ESO.
Aukštos įtampos laidai
Aukštos įtampos laidai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bendrovė balandį buvo paskelbusi ketinimą dar šiemet į stebėtojų tarybą įtraukti darbuotojų atstovą. „Lietuvos energija“ tąkart teigė, kad tokį žingsnį ji žengia pirmoji Lietuvoje.

Dėl stebėtojų tarybos narių išrinkimo spręs ESO visuotinis akcininkų susirinkimas, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą antradienį pranešė bendrovė.

„Lietuvos energija“ antradienį informavo ESO, kad šiai teikiamos D. Jakutavičės ir Žanetos Kovaliovos kandidatūros. Ž. Kovaliova nominuota kaip nepriklausoma stebėtojų tarybos narė.

Teisininkės išsilavinimą turinti D. Jakutavičė ESO Kauno regiono profesinei sąjungai vadovauja nuo 2004 metų. Taip pat nuo 2011 metų yra Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacijos pirmininko pavaduotoja-teisininkė.

Ekonomistės išsilavinimą turinti Ž. Kovaliova yra nepriklausoma „Būsto paskolų draudimo“ ir Lietuvos pašto valdybos narė, dirba „UP Consulting Group Ltd“ vykdomąja direktore.

ESO balandį pasirašė susitarimą su visomis septyniomis įmonės profesinėmis sąjungomis.

„Lietuvos energijos“ vadovas Darius Maikštėnas tuomet sakė, kad bendras sprendimų priėmimas leidžia darbuotojams labiau įsitraukti į strateginių įmonės tikslų siekimą, o vadovai geriau girdi ir supranta komandai kylančius klausimus.

Pasak jo, pokyčiai ESO stebėtojų taryboje ypač svarbūs, prisitaikant prie skaitmenizavimo ir robotizavimo iššūkių ateityje, o įvertinus pokyčių sėkmę šios didžiausios grupės įmonės mastu, vėliau gali būti sprendžiama dėl kitų įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius