Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 06 /22:07

Į Klaipėdą atvyko pirmasis Lenkijai skirtas SGD krovinys

Į Klaipėdos uostą atplaukė pirmasis Lenkijos naftos ir dujų įmonės „PGNiG“ užsakytas suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) krovinys.
Dujovežis „Aristidis I“
Dujovežis „Aristidis I“ / „Klaipėdos naftos“ nuotr.

150 tūkst. kubinių metrų dujų gabenantis su Maltos vėliava plaukiojantis dujovežis „Aristidis I“ penktadienį vakare atvyko į Klaipėdos uostą ir apie 18 val. 40 min. švartavosi prie laivo-saugyklos „Independence“, rodo laivų stebėjimo portalai marinetraffic.com, vesselfinder.com ir myshiptracking.com.

Terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ prenšė, kad laivas atplaukė iš JAV Teksaso valstijoje esančio Friporto, kur veikia bendrovės „Freeport LNG“ skystinimo gamykla. Išdujinus krovinį bus patiekta apie 90 mln. kubinių metrų gamtinių dujų.

„Pirmojo suskystintųjų gamtinių dujų krovinio pristatymas į Klaipėdos SGD terminalą yra svarbus etapas įgyvendinant mūsų strategiją, kuria siekiame įtvirtinti grupės pozicijas tarptautinėje SGD prekybos rinkoje“, – „Klaipėdos naftos“ pranešime sakė „PGNiG“ grupės valdybos pirmininkė Iwona Waksmundzka-Olejniczak.

Tai pirmasis į Klaipėdą atplaukęs Lenkijai skirtas SGD krovinys po gegužės 1 dienos, kuomet pradėjo veikti magistralinis dujotiekis tarp Lietuvos ir Lenkijos (GIPL).

„Mūsų pozicijų stiprinimas Lietuvoje taip pat yra plano, kuriuo siekiame sukurti daugiafunkcę grupę su verslą šiame regione taip pat dinamiškai plėtojančia „PKN Orlen“, dalis“, – teigia I. Waksmundzka-Olejniczak.

„PGNiG“ grupės užsakytos dujos bus tiekiamos ne tik Lenkijos, bet ir kitų Baltijos šalių rinkoms. Dalį SGD krovinio savo klientams nupirko viena didžiausių Suomijos ir Baltijos regiono energetikos bendrovių „Elenger“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius