-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ignalinos AE aukcionuose parduoto turto vertė 2021 m. I ketvirtyje – pusė milijono eurų

2021 metų I ketvirtį VĮ Ignalinos atominė elektrinė (toliau – IAE) pardavusi nereikalingą turtą ir iš kitos komercinės veiklos eksploatavimo nutraukimo veiklai papildomai uždirbo beveik pusę milijono eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Ignalinos atominė elektrinė
Ignalinos atominė elektrinė / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Nuo 2021 m. nereikalingo arba netinkamo (negalimo) naudoti turto pardavimai organizuojami ne tik VĮ Ignalinos atominės elektrinės elektroninių aukcionų informacinėje sistemoje AUIS internetinėje svetainėje, bet ir VĮ Registrų centro specialiojoje internetinėje svetainėje.

2021 m. I ketvirtyje VĮ Registrų centro specialioje internetinėje svetainėje buvo organizuoti 3 juodojo metalo laužo pardavimo aukcionai – parduota 1500 t metalo laužo. Parduodant nereikalingą arba netinkamą (negalimą) naudoti turtą bei vykdant kitą komercinę veiklą, 2021 m. I ketvirtyje IAE iš viso gavo 498 150 eurų pajamų: iš metalo laužo pardavimo – 450 000 eurų; iš nuomos ir kitų paslaugų – 48 150 eurų.

2021 metų II ketvirtyje aukcionai bus vykdomi per AUIS ir VĮ Registrų centro platformas, planuojama surengti iki 30 elektroninių aukcionų bei parduoti apie 2000 t metalo laužo: spalvotojo metalo laužo (žalvario, vario kabelio, aliuminio); nerūdijančio plieno metalo laužo; juodojo metalo laužo ir kitą turtą.

Iš viso 2021 metais IAE planuoja surengti iki 60 aukcionų ir gauti 1 500 000 eurų pajamų.

IAE aukcionuose parduoda nereikalingas įrangos dalis arba kitą nereikalingą turtą, susidariusį įgyvendinant eksploatavimo nutraukimo projektus ir vykdant išmontavimo darbus. Nutraukus atominės elektrinės eksploatavimą, išmontavimo darbų apimtys intensyvėja. Bendras išmontuotos įrangos kiekis 2020 metais sudarė 4212 tonų, išmontuoto gelžbetonio ir konstrukcijų tūris - 3579 tonos, kurių didžioji dalis praėjusi užterštumo radionuklidais patikrinimą parduodama aukcionuose. Tokie pardavimai ne tik sudaro įmonės papildomas pajamas, bet ir prisideda prie atliekų, kurias reikėtų utilizuoti ar išvežti į atliekynus, kiekių mažinimo.

Vadovaujantis 2020 m. lapkričio 25 d. Lietuvos Respublikos energetikos ministro įsakymu Nr. 1-386 „Dėl lėšų, gautų už valstybės įmonės Ignalinos atominės elektrinės parduotą turtą pervedimo“, nuo 2020 m. gruodžio 1 d. pajamas už parduotą turtą IAE perveda į Lietuvos Respublikos valstybės specialiąją rezervinio (stabilizavimo) fondo sąskaitą radioaktyviųjų atliekų giluminiam atliekynui įrengti ir radioaktyviosioms atliekoms tvarkyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius