Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ignitis gamyba“ įrengė didžiausią saulės elektrinę Lietuvoje

Energetikos grupės „Ignitis grupė“ bendrovė „Ignitis gamyba“ šalia Elektrėnų, Obeniuose, baigė įrengti 3 MW saulės elektrinę. Pirmadienį gautas gamybos leidimas, todėl „Ignitis saulės parkų“ platformos klientai jau gali naudotis elektrinės pajėgumais.
Ignitis gamybos įrengta saulės elektrinė Obeniuose
Ignitis gamybos įrengta saulės elektrinė Obeniuose / Ignitis nuotr.

Nauja jėgainė prijungta prie jau veikiančios 1 MW elektrinės ir tai yra didžiausias toks saulės parkas ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Bendras jo plotas yra apie 5,5 hektaro, pranešė „Ignitis gamyba“.

„Vis dar esame vieninteliai „Ignitis saulės parkų“ platformos vystytojai, kurių siūlomos saulės elektrinės jau yra įrengtos, gamina elektros energiją ir teikia naudą klientams“, – pranešime sakė „Ignitis gamybos“ generalinis direktorius Rimgaudas Kalvaitis.

Antrojo plėtros etapo metu „Ignitis gamyba“ per mėnesį sumontavo beveik 10 tūkst. saulės modulių. Kitus rangos darbus atliko bendrovei „I+D Energias“ Lietuvoje atstovaujanti įmonė „Eternia solar“.

Skaičiuojama, kad saulės parkas per visą gyvavimo laiką sugeneruos iki 100 GWh elektros, o šiltnamio efektą sukeliančių CO2 dujų emisijas sumažins 74 tūkst. tonų.

„Šiame projekto etape nutolusios saulės elektrinės dalį jau gali įsigyti ne tik fiziniai, bet ir juridiniai asmenys – įmonės, savivaldybės, darželiai, mokyklos ir visi kiti, kas nori naudotis švaria, pačių pasigaminta jėgainėje elektros energija“, – teigė R.Kalvaitis.

„Ignitis gamybos“ teigimu, tikėtina, kad tai nebus paskutinis saulės parko Obeniuose plėtros etapas. Jeigu nutolusių saulės elektrinių poreikis ir toliau augs, parko galia gali būti išplėsta iki 6,5 MW.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius