Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išplėsto dujotiekio su Latvija pralaidumas padidėjo trečdaliu

Trečiadienį Pasvalio rajone oficialiai užbaigti dujotiekio į Latviją pajėgumų didinimo (ELLI) darbai.
Dujotiekis
Dujotiekis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Lietuvos dujų perdavimo sistemos operatorės „Amber Grid“, Lietuvai anksčiau nei planuota užbaigus savo projekto dalį dujotiekio pralaidumas padidėjo trečdaliu – iki 90 gigavatvalandžių (GWh) per parą.

Teigiama, kad padidėjusiu dujų srautu į Latviją susidomėjo dujų rinkos dalyviai, o papildomais pajėgumais dažnai pasinaudojama 100 procentų.

„Ateityje tai reiškia didesnes pajamas, surinktas už dujų transportavimą mūsų valstybėje esančiais vamzdynais, mažėjančius Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo išlaikymo kaštus ir bendrą energetikos kainų mažėjimą“, – teigiama „Amber Grid“ pranešime.

Rangovės „MT Group“ ir „Alvora“ išplėtė Kiemėnų dujų apskaitos stotį, padidino jos pajėgumus, rekonstravo Panevėžio dujų kompresorių stoties dujotiekius.

Planuojama, kad 2023 metais baigus darbus Latvijos pusėje dujotiekio pralaidumas abejomis kryptimis išaugs du kartus – iki 130,5 GWh per parą Latvijos kryptimi ir iki 119,5 GWh – Lietuvos kryptimi.

Bendros Lietuvos ir Latvijos investicijos projektui siekė 10,2 mln. eurų, iš jų Lietuvos – 4,7 mln. eurų, o 2,1 mln. eurų padengė Europos Sąjunga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius