Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Italija: „Lukoil“ naftos perdirbimo gamykla domisi keli investuotojai

Galimybe įsigyti Rusijos naftos milžinės „Lukoil“ naftos perdirbimo gamyklą Sicilijoje domisi keli tarptautiniai ir italų investuotojai, pranešė Italijos pramonės ministerija.
„Lukoil“ naftos platforma
„Lukoil“ naftos platforma / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau šį mėnesį vyriausybė nusprendė, kad šiai naftos perdirbimo gamyklai – vienai didžiausių Europoje – bus laikinai taikoma valstybės priežiūra, kad būtų išvengta jos uždarymo ir būtų užtikrintas energijos tiekimas.

Gamyklai buvo iškilęs pavojus nutraukti gamybą dėl Europos Sąjungos (ES) embargo rusiškos naftos importui jūra, kuris įsigaliojo gruodžio 5 dieną.

Derybos „su įvairiomis nacionalinėmis ir tarptautinėmis bendrovėmis“ parodė, kokia yra „gamyklos vertė“, praėjusios savaitės pabaigoje pareiškė ministerija.

Anot jos, naftos perdirbimo gamyklai ISAB taikomos vadinamosios auksinės galios taisyklės, pagal kurias vyriausybei leidžiama nustatyti strategiškai svarbiomis šaliai laikomų prekių ir paslaugų pirkimo sąlygas ir reikalavimus.

ISAB pirkėjas, kas jis bebūtų, turės ne tik padidinti gamybą, bet ir įsipareigoti „garantuoti užimtumo lygius bei visapusišką aplinkosaugos taisyklių laikymąsi“, pažymėjo ministerija.

Britų verslo dienraščio „The Financial Times“ duomenimis, galimybe įsigyti ISAB, kurios vertė, apytikriais vertinimais, sudaro 1–1,5 mlrd. eurų, domisi JAV investicinis fondas „Crossbridge Energy Partners“.

Italų dienraštis „Repubblica“ penktadienį pranešė, kad gamykla taip pat domisi konsorciumas, kuriam vadovauja „Qatari Diar“ vadovas ir kontroliuojančiosios bendrovės GSSG įkūrėjas Ghanimas Bin Saadas al Saadas, suvienijęs jėgas su italų investuotojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius