Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Italija sudarė susitarimą su Angola dėl dujų tiekimo

Italija trečiadienį sudarė susitarimą su Angola dėl dujų tiekimo, spartindama pastangas mažinti priklausomybę nuo rusiškų dujų prasidėjus karui Ukrainoje.
Dujotiekis
Dujotiekis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šalys pasirašė ketinimų deklaraciją plėtoti „naujas“ gamtinių dujų įmones ir didinti eksportą į Italiją, skelbiama Italijos užsienio reikalų ministro pranešime.

„<...> pasiekėme dar vieną svarbų susitarimą su Angola dėl dujų tiekimo didinimo“, – sakoma užsienio reikalų ministro Luigi Di Maio pareiškime.

„Patvirtintas Italijos įsipareigojimas diferencijuoti energijos tiekimo šaltinius“, – pareiškė L.Di Maio, baigdamas dvi su puse valandos trukusį vizitą Luandoje.

Italijos ministras pirmininkas Mario Draghi nori įtraukti Angolą ir Kongo Respubliką į tiekėjų portfelį, kad pakeistų Rusiją, iš kurios Italija šiuo metu gauna 45 proc. reikalingų dujų.

„Daugiau nebenorime priklausyti nuo rusiškų dujų, nes ekonominė priklausomybė neturi tapti politine“, – teigė jis dienraščiui „Corriere della Sera“ sekmadienį duotame interviu.

„[Tiekėjų] diversifikavimas yra įmanomas ir gali būti įgyvendintas per gana trumpą laiką – greičiau, nei įsivaizdavome vos prieš mėnesį“, – pridūrė jis.

M.Draghi turėjo vykti vizito pats, tačiau dėl teigiamo COVID-19 testo atsakymo vietoj jo vyko L.Di Maio bei ekologinio persitvarkymo ministras Roberto Cingolani.

R.Cingolani apibūdino susitarimą kaip „svarbų ir suteikiantį postūmį Italijos ir Angolos partnerystei atsinaujinančių energijos šaltinių, biokuro, SGD (suskystintųjų gamtinių dujų) ir technologijų bei aplinkosaugos srityse“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius