Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos premjeras: nepriklausomybei nuo Rusijos dujų pasiekti prireiks daugiau laiko

Italijos ministras pirmininkas Mario Draghi ketvirtadienį pareiškė, jog jo šalis gali tapti nepriklausoma nuo rusiškų gamtinių dujų 2024-ųjų antrąjį pusmetį – vėliau nei buvo tikėtasi iki šiol.
Mario Draghi
Mario Draghi / „Scanpix“/AP nuotr.

Trečia pagal dydį euro zonos ekonomika yra labai priklausoma nuo Rusijos vamzdynais tiekiamų dujų, tačiau po Maskvos invazijos į Ukrainą ieško naujų šaltinių ir, be kita ko, jau pasirašė sutartį dėl tiekimo iš Alžyro didinimo.

Kreipdamasis į Senatą M.Draghi sakė, kad jo vadovaujamas ministrų kabinetas taip pat siekia didinti atsinaujinančiosios energijos gamybą, ir pabrėžė, kad tai „vienintelis būdas“ išlaisvinti Italiją nuo iškastinio kuro importo priklausomybės.

„Vyriausybės naujausi skaičiavimai rodo, kad 2024 metų antroje pusėje galime tapti nepriklausomi nuo rusiškų dujų“, – sakė jis įstatymų leidėjams, pridurdamas, kad šio plano „pirmasis efektas“ tikėtinas jau šių metų pabaigoje.

Praėjusį mėnesį Italijos ekologinio persitvarkymo ministras Roberto Cingolani paskaičiavo, kad šaliai rusiškų dujų nebereikės po 18 mėnesių, nors anksčiau buvo prognozuotas bemaž dukart ilgesnis laikotarpis – iki trejų metų.

2021-aisiais rusiškos sudarė 40 proc. Italijos importuotų gamtinių dujų.

M.Draghi pakartojo tvirtai palaikantis Europos Sąjungos sankcijas Rusijai, įskaitant siūlomą embargą jos naftai.

„Turime ir toliau daryti spaudimą Rusijai taikydami sankcijas, nes privalome priversti Maskvą sėsti prie derybų stalo“, – sakė Italijos vyriausybės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius