Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izoliuoto darbo paslaugą teiks trys bendrovės

Izoliuotam elektros energetikos sistemos darbui šiemet bus pasitelkti trijų įmonių pajėgumai. Tokia paslauga teikiama antrus metus iš eilės.
Apsnigtas miškas
Apsnigtas miškas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Bendrovė „Litgrid“ patvirtino BNS pasirašiusi sutartis su „Ignitis gamyba“, Kauno termofikacijos elektrine (KTE) ir „Panevėžio energija“.

„Suminė pajėgumų apimtis siekia 543 MW, o bendra visų trijų sutarčių vertė – 36,5 mln. eurų“, – teigia įmonė.

„Ignitis gamyba“ teiks paslaugą 409 megavatų (MW) apimtimi. „Ignitis grupė“ pranešė, kad 371 MW užtikrins Lietuvos elektrinės 9-asis blokas, o 38 MW – 7-asis blokas.

2020 metais izoliuoto darbo paslaugą užtikrino Lietuvos elektrinės 9 ir 8 blokai. Ją teikti buvo pasiruošusios ir KTE, „Panevėžio energija“ bei „Orlen Lietuva“. 2019 metais tokia paslauga nebuvo teikiama.

Paslauga reikalinga, kad Lietuvos energetikos sistema būtų ištisus metus pasiruošusi dirbti izoliuotai, jeigu dėl politinių arba techninių priežasčių būtų atskirta (arba atsiskirtų) nuo IPS/UPS sinchroninės zonos.

Šiuo metu Baltijos šalys vykdo desinchronizavimo nuo vadinamojo posovietinio BRELL žiedo ir sinchronizavimosi su žemynine Europa projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius