Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Bezosas sukritikavo J.Bideno raginimus naftos milžinėms mažinti degalų kainas

„Amazon“ įkūrėjas Jeffas Bezosas sukritikavo prezidentą Joe Bideną, paraginusį naftos įmones sumažinti sparčiai augančias degalų kainas.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mano žinutė įmonėms, valdančioms degalines ir nustatančioms jose taikomas kinas, yra paprasta: tai yra karo ir pasaulinio pavojaus metas“, – šeštadienį tviteryje parašė J.Bidenas.

„Sumažinkite kainas, kurias taikote degalinėse, kad jos atspindėtų kainą, kurią mokate už produktą. Ir padarykite tai dabar“, – pridūrė prezidentas.

Tuo tarpu J.Bezosas pareiškė, kad J.Bideno pastabos prilygsta „arba judėjimui klaidinga kryptimi, arba giliam rinkos pagrindinės dinamikos nesupratimui“.

„Oi. Infliacija yra per daug svarbi problema, kad Baltieji rūmai ir toliau skelbtų tokius pareiškimus“, – šeštadienį tviteryje parašė amerikiečių milijardierius.

Jungtinėse Valstijose benzino kainos tapo didesnio kainų kilimo simboliu, sumenkinusios J.Bideno populiarumo reitingui artėjant lapkritį įvyksiantiems parlamento rinkimams.

J.Bidenas ne kartą kreipėsi į naftos įmones, pareikšdamas, kad joms rūpi tik pelnas, o ne paprasto vartotojo gerovė.

Bendrovės savo ruožtu teigia padidinusios gavybą, siekdamos sutramdyti kainas, tačiau pridūrė, kad kainas diktuoja pasaulinė rinka ir kad jos yra veikiamos dinamikos, kurios nekontroliuoja JAV naftos milžinės.

Baltųjų rūmų atstovė spaudai Karine Jean-Pierre sekmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad naftos kainos per pastarąjį mėnesį nukrito apie 15 JAV dolerių už barelį.

„Tačiau kainos degalinėse beveik nesumažėjo. Tai nėra „pagrindinė rinkos dinamika“. Tai rinka, kuri žlugdo Amerikos vartotoją“, – parašė ji.

Jungtinėse Valstijose benzino kainos nuo birželio pradžios viršijo 5 JAV dolerius už galoną – tai neregėta kaina šalyje, kurios gyventojai negali išsiversti be automobilių transporto.

Nuo to laiko kainos šiek tiek sumažėjo, tačiau išlieka gerokai virš 3 JAV dolerių už galoną lygio, fiksuoto prieš metus.

Baltųjų rūmų atstovas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Kirby sekmadienį taip pat gynė prezidentą „Fox News“ laidoje.

„Prezidentas labai, labai sunkiai dirba įvairiais frontais <...> mėgindamas sumažinti tą kainą“, – kalbėjo J.Kirby.

Jis paminėjo J.Bideno pasiūlymą šią vasarą sustabdyti federalinį akcizą degalams – tam reikia gauti Kongreso pritarimą – bei prezidento sprendimą panaudoti JAV strategines naftos atsargas padidinti tiekimą rinkoje.

„Jis žino, kad tai neišspręs visų problemų, bet padės, jei visi bendradarbiaus šiuo klausimu. Galėtume sumažinti kainą bent vienu doleriu už galoną“, – teigė J.Kirby.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius