Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV parduodama prieš keturis dešimtmečius pradėta statyti, bet taip ir neužbaigta atominė elektrinė

Didžiausia JAV valstybės valdoma energetikos įmonė parduoda nebaigtą statyti atominę elektrinę, kuri per pastaruosius keturis dešimtmečius atsiėjo daugiau kaip 4 mlrd. JAV dolerių.
JAV doleriai
JAV doleriai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tennessee Valley Authority“ (TVA) valdyba Belfontės atominę elektrinę netoli Holivudo miesto Alabamos valstijoje nusprendė pripažinti pertekliniu turtu. Sklype yra pastatyti du iš dalies užbaigti atominiai reaktoriai, biuro pastatai, sandėliai, automobilių stovėjimo aikštelės, geležinkelio atšakos ir sraigtasparnių nusileidimo aikštelė.

TVA prezidentas ir generalinis direktorius Billas Johnsonas po valdybos posėdžio pareiškė, kad 1,6 tūkst. akrų sklypas buvo įvertintas 36 mln. JAV dolerių. Jis bus parduotas aukcione aukščiausią kainą pasiūliusiam pirkėjui, tačiau vertindama galimus pirkėjus įmonė taip pat ketina atsižvelgti į jų planus dėl darbo vietų kūrimo ir į ekonominį poveikį.

„Kad pirkėjai atitiktų reikalavimus, turi būti teigiamas poveikis bendruomenei“, – pareiškė jis.

Pasak analitikų, šiuo sprendimu atominės energetikos sektoriui suduotas dar viena smūgis. Dar prieš dešimtmetį atrodė, kad šis sektorius juda link atsigavimo, tačiau dėl pigių gamtinių dujų, didelių statybos išlaidų ir elektros energijos paklausos stabilumo šios viltys subliuško.

TVA valdybos nario Erico Satzo teigimu, padaryta išvada, kad užbaigti šios atominės elektrinės statybą ekonomiškai nėra pagrįsta. Anot jo, per pastaruosius 40 metų energetikos rinkoje įvyko daug pasikeitimų, įskaitant gerokai padidėjusį energijos vartojimo efektyvumą ir atsinaujinančiosios energetikos technologijas.

Belfontės atominė elektrinė pradėta statyti 1974 metų pradžioje. Po 14 metų statyba buvo sustabdyta, bet ją tuomet buvo planuota atnaujinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius