Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

JAV senatoriai ragina pradėti tyrimą dėl Rusijos ir Saudo Arabijos „naftos dempingo“

JAV senatorių grupė šalies prekybos sekretorių Wilburą Rosą paragino pradėti tyrimą dėl „per didelio“ Rusijos ir Saudo Arabijos „naftos dempingo“.
Hidraulinio plėšymo metodu išgaunama nafta
Naftos gavyba / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pasaulio naftos rinkoje tvyro chaosas ir tai didele dalimi lėmė veiksmai, kurių neseniai ėmėsi Saudo Arabija ir Rusija, siekdamos užtvindyti rinką precedento neturinčiais naftos kiekiais. Šios manipuliacijos rinka destabilizavo ekonomiką ir gerokai pakenkė JAV energetikos sektoriui“, – rašoma laiške, kuris buvo paskelbtas Senato energetikos ir gamtos išteklių komiteto pirmininkės Lisos Murkowski svetainėje.

Senatoriai pažymėjo, jog „pasaulio ekonomika jau kenčia dėl COVID-19 sukeltos pandemijos, o dėl Saudo Arabijos ir Rusijos veiksmų JAV naftos ir dujų gamintojai ir tūkstančiai jų darbuotojų susidūrė su papildomais neregėtais sunkumais“.

Kiek anksčiau respublikonų senatorius Kevinas Crameris, kuris taip pat pasirašė laišką W.Rossui, JAV prezidentą Donaldą Trumpą paragino uždrausti naftos importą iš Rusijos, Saudo Arabijos ir kitų Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius