-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonavos šilumos tinklai už 8,5 mln. eurų statys kogeneracinę elektrinę

Jonavoje bus statoma kogeneracinė elektrinė, kurią planuojama paleisti 2023 metais. Projektą, kurio vertė siekia 8,5 mln. eurų, įgyvendinantiems Jonavos šilumos tinklams „Luminor“ bankas skolina 4,5 mln. eurų, dalį lėšų skiria Europos Sąjunga. Jonavos šilumos tinklai skaičiuoja, kad įgyvendinus projektą šilumos kaina gyventojams sumažėtų maždaug 7 proc., rašoma pranešime žiniasklaidai.
Jonavos Šilumos tinkla
Jonavos Šilumos tinkla / Jonavos Šilumos tinklų nuotr.

Kogeneracinę elektrinę planuojama sumontuoti jau esamoje Girelės katilinėje, Jonavoje. Nauja elektrinė bus įrengiama esamo gamybinio pastato viduje bei naujame priestate.

Naujos jėgainės elektros generatoriaus galia 2,5 MW, o šilumos energijos generatoriaus galia – 8,5 MW. Būsimos kogeneracinės jėgainės pagaminta šilumos energija bus tiekiama į Jonavos miesto centralizuotos šilumos tiekimo tinklą, o pagaminta elektra – į elektros perdavimo tinklo operatoriaus skirstomąjį tinklą.

„Projekto įgyvendinimas yra siejamas su šilumos tiekimo saugumo ir patikimumo užtikrinimu bei siekiu šilumos gamybai naudoti pažangiausias kogeneracijos principu paremtas technologijas, o energijai gaminti plačiau naudoti atsinaujinančius energijos išteklius. Su tikslu nustatyti naujų investicijų į bendrovės valdomus šilumos gamybos įrenginius efektyvumą, buvo parengtas investicijų projektas biokuro kogeneracinei elektrinei įvertinti.

Ši technologija ir biokuro plėtros kryptis buvo pasirinkta, nes yra remiama Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis, siekiama plačiau naudoti atsinaujinančius energijos išteklius, o taip pat sudaryti prielaidas šilumos energijos kainų mažėjimui ir stabilumui ateityje“, – sako Jonas Kaminskas, Jonavos šilumos tinklų direktorius.

Planuojama, kad elektrinė reguliariai pradės dirbti 2023 metų vasarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius