-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kainų komisija: elektros kaina dar mažės

Kainų komisijai nuo sausio jau sumažinus elektros kainą daugiau nei 1 centu, tikėtina, kad ji bus dar labiau sumažinta. Komisijai nustačius, kad elektros skirstymo bendrovė „Lesto“ turi daugiau nei 100 mln. litų nepagrįstų sąnaudų, jas bus nurodyta grąžinti vartotojams.
Diana Korsakaitė
Diana Korsakaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Komisijos pirmininkė Diana Korsakaitė BNS patvirtino, kad siekiama sprendimą dėl elektros kainos sumažinimo priimti dar iki Naujųjų metų.

„Mes skubėsime ir bandysime dar iki švenčių priimti sprendimą. (...) Iš esmės kita savaitė yra paskutinė, kai turime patvirtinti“, - BNS sakė D.Korsakaitė.

Pasak jos, kol kas neaišku, per kiek metų bus išdėliotos nepagrįstos sąnaudos ir kiek sumažės elektros kaina: „Mes apsispręsime posėdyje greičiausiai, nes nematėme dar „Lesto“ argumentų, o juos pamatysime greičiausiai trečiadienį“.

Neaišku, per kiek metų bus išdėliotos nepagrįstos sąnaudos ir kiek sumažės elektros kaina.

Penktadienį komisija svarstys „Lesto“ patikrinimo išvadą, tačiau, pasak D.Korsakaitės, ji bus patvirtinta tik kitą savaitę.

„Bus svarstoma dėl patikrinimo, tačiau jau dabar galiu pasakyti, kad mes nebaigsime šito klausimo. (...) „Lesto“ teigia, kad negavo gruodžio 2 dieną mūsų išsiųstų dokumentų, todėl procedūriškai apsvarstysime klausimą, bet sprendimą priimsime tik kitą savaitę“, - teigė D.Korsakaitė.

Lapkričio pabaigoje komisija paskelbė, kad elektra gyventojams kitąmet kainuos vidutiniškai 1,2 cento mažiau nei šiemet. Spalį komisija nusprendė, kad ankstesnio patikrinimo metu nustatytas 137 mln. litų „Lesto“ viršpelnis vartotojams būtų grąžintas per 3 metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius