-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaltus dėl „LitPolLink“ oro linijos projektavimo klaidų, Statybos inspekcija įvardins rugpjūtį

Elektros jungties su Lenkija „LitPol Link“ oro linijos Alytus-Lenkija sienos atramų netinkamo projektavimo ir statybos kaltininkai bei nelaimės, kuomet nugriuvus 50 metrų aukščio metalinei konstrukcijai pavasarį žuvo žmogus, priežastys paaiškės rugpjūtį, rašo „Verslo žinios“.
Jungtys
Jungtys

Kaip dienraštį informavo Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos vyriausioji specialistė Vida Aliukonienė, statinio avarijos tyrimo komisija darbo dar nebaigė, o siekiant išsiaiškinti statinio griūties priežastis, yra užsakyta statinio projekto ir paties statinio ekspertizės. Atlikus projekto ekspertizę, jo trūkumai jau yra nustatyti.

„Planuojama, kad šios ekspertizės aktas bus pateiktas rugpjūtį“, – nurodo V.Aliukonienė.

Anot jos, įvertinusi visą per tyrimą surinktą medžiagą, nepriklausomų ekspertų išvadas, komisija priims sprendimus ir pasirašydama statinio avarijos tyrimo aktą.

Šiame akte bus nurodyti konkretūs pažeidimai ir juos padarę subjektai, tada bus svarstomas ir klausimas dėl jų atsakomybės – pasak jos, pažeidimus padariusiems asmenims inspekcija gali informuoti įmones ar specialistus atestuojančias organizacijas, prašydama įvertinti jų veiklą, pvz., gali būti sustabdytas ar panaikintas kvalifikacijos atestato galiojimas.

Baudos už tokius pažeidimus siekia iki 2 896 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius