Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Katare dėl naftos gavybos tarsis OPEC narės ir didelės naftą išgaunančios šalys

Kataro energetikos ministerija praneša, kad kvietimai dalyvauti Dohoje balandžio 17 dieną rengiamame susitikime buvo nusiųsti visoms Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) narėms, taip pat kitoms daug naftos išgaunančioms šalims.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak ministerijos, šiame susitikime bus siekiama susitarti dėl naftos gavybos įšaldymo sausio mėnesio lygiuose ir tokiu būdu sumažinti „juodojo aukso“ pasiūlos pasaulio rinkoje perteklių.

Šiuo metu OPEC vienija Alžyrą, Angolą, Ekvadorą, Iraną, Iraką, Kuveitą, Libiją, Nigeriją, Katarą, Saudo Arabiją, JAE, Venesuelą ir Indoneziją.

Ekvadoras šiame susitikime pasiūlys sumažinti gavybą, pranešė Kataro dienraštis „Al – Sharq“, cituojantis Ekvadoro finansų ministrą Fausto‘ą Herrera.

OPEC generalinis sekretorius Abdalla el – Badris žurnalistams Vienoje pareiškė, kad į susitikimą Dohoje, kuriame bus kalbama apie naftos gavybos lygių įšaldymą, bus pakviestos visos OPEC valstybės narės, tačiau kai kurios iš jų galbūt negalės dalyvauti.

Jis pridūrė nežinąs, ar susitikime dalyvaus Iranas.

„Pamatysime, kas prisijungs, o kas – ne, bet aš tikiuosi, kad susitikimas bus sėkmingas“, – pareiškė naftos kartelio vadovas.

Anot jo, sprendimas dėl gavybos lygio įšaldymo yra „Irano reikalas“ ir Teheranas prie susitarimo dėl gavybos ribojimo galėtų prisijungti ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius